Polèmica entre el Govern i l'Exèrcit pel muntatge de l'hospital de campanya de Sabadell

La consellera Vergés ha aclarit en roda de premsa els motius de l'ordre

Hospital de campanya muntat per l'exèrcit espanyol a Sabadell.
Les tendes que l'exèrcit espanyol instal·la a la pista coberta d'atletisme de Sabadell. | Catalunya Diari

Primers problemes després de l'arribada d'efectius de l'Exèrcit a Catalunya per col·laborar en les tasques logístiques i sanitàries necessàries per pal·liar l'emergència causada pel coronavirus. Els problemes s'han originat a Sabadell, on l'Hospital Parc Taulí necessita ampliar llits per acollir més pacients, tal com està passant a diversos centres hospitalaris del país.

Un hospital amb estètica militar?

Per tal de posar-hi remei, s'està instal·lant un hospital de campanya, sota el nom d'Hospital Temporal Vallès Salut, a la pista coberta d'atletisme de Catalunya, situada a la ciutat vallesana. Se n'encarrega un regiment de l'Exèrcit de Terra, arribat aquest mateix dimarts, 31 de març, des de Salamanca. El muntatge consisteix en la instal·lació de diverses tendes militars que agrupen en conjunts petits els llits que s'hi preveun instal·lar —entre 240 i 280, en total.

Segons algunes informacions aparegudes aquest dimecres, però, el Departament de Salut ha ordenat que l'hospital de campanya no presenti aquesta estètica excessivament militar i per això ha ordenat que es desmunti i aturar el muntatge de la part de la instal·lació que quedava.

Salut nega criteris estètics

Però Salut ho nega. La consellera Alba Vergés ha explicat que hi havia unes tendes previstes de l'exèrcit per posar al pavelló que, per criteris tècnics, s'ha considerat que no eren la mesura més adequada. En el seu lloc s'ha optat per un sistema més robust i més fàcil de netejar, com el que s'ha fet servir a Barcelona. «Continuaran ajudant per fer-ho d'aquesta manera», ha dit, en referència a l'Exèrcit de Terra.

Dues versions sobre uns mateixos fets que han guanyat rellevància amb el pas d'aquest dimecres i, sobretot, després que el PSC hagi lamentat que primer es donés el vistiplau a la construcció de l'hospital i que ara la consellera hagi donat l'ordre d'aturar la instal·lació sense que s'hagi produït «cap canvi en els criteris de logístics i assistencials». La diputada del PSC Assumpta Escarp ha recordat que el Vallès Occidental és una de les zones «més afectades» pel coronavirus i que l'hospital de referència de la zona va alertar fa dies d'una possible «saturació». La instal·lació podria posar-se en marxa el 10 d'abril.


Comentaris

envia el comentari