URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Polèmica a Barcelona: el comerç, contra les mesures econòmiques de l'Ajuntament pel coronavirus

Acusen el consistori de «manca d'ambició»

Ada Colau i Jaume Collboni
Els comerciants i restauradors han carregat contra les mesures econòmiques del govern de la ciutat. | Twitter (@324cat)

El món del comerç i de la restauració de la ciutat de Barcelona està descontent amb les mesures plantejades des de l'Ajuntament de la ciutat per pal·liar els efectes econòmics nefastos que deixarà la crisi del coronavirus. Diverses entitats que agrupen empresaris d'aquesta mena de negocis han carregat contra les polítiques aplicades pel consistori barceloní en les darreres hores, davant de les pèrdues que poden presentar aquest tipus de negocis.

Les agrupacions s'han reunit aquest dilluns, 16 de març, amb el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, i amb la regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda, Montse Ballarín, i han criticat la «manca d'ambició» del consistori, que, segons el seu parer, es limita a traslladar al seu àmbit les decisions que pren el govern espanyol mitjançant la declaració de l'estat d'alarma. «No és el moment de ser prudents. És el moment de ser valents i de prendre decisions, tal com fan altres ajuntaments d'Espanya», insisteixen.

Demanen que es revisi el pressupost municipal

En un comunicat que les diverses entitats han fet públic, lamenten que l'Ajuntament sigui «incapaç» de mostrar empatia envers tants comerciants i restauradors «que estan veient com la frenada econòmica els porta a la ruïna». Les entitats consideren que és «un error limitar el contingut de les mesures a l’estat d’alarma». La paràlisi econòmica, asseguren, tindrà conseqüències tot l'any, fins al punt que el 2020 «serà un any perdut». Per això opinen que el pressupost municipal «ha de ser revisat» tant pel que fa a l’ingrés com a la despesa.

Finalment, han lamentat que el consistori no ha donat resposta a diverses propostes que havien posat sobre la taula com ara una carència en el pagament de diferents tributs com l’IBI dels locals comercials, l’IAE (Impost sobre Activitats Econòmiques) o la taxa de mercats municipals, entre altres.


Comentaris

envia el comentari