Polèmica a l'UPF per exigir als alumnes fer els exàmens sota videovigilància

Així ho han compartir per les xarxes

Una aula d'universitat
La UPF ha fet una sèrie d'exigències als alumnes pels exàmens | Pixabay

Amb les classes presencials aturades des de fa tres setmanes en tots els nivells educatius, les universitats continuen amb el seu curs lectiu de manera digital. No només es tracta d'avançar matèria, sinó que també s'estan duent a terme exàmens com és el cas de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona

El que ha sorprès i ha generat polèmica a les xarxes és les instruccions donades a alguns alumnes per fer-los. I Un alumne de l'UPF compartia en una piulada l'obligació, tot i la tecnologia disponible, d'utilitzar paper i bolígraf

En el mateix document intern, també es deixava clar que els alumnes només podrien tenir a la taula 3 folis, els bolígrafs i un ordinador per «només veure l'enunciat». Per evitar que es pugui copiar, els exigeixen fer una videoconferència mentre duri la prova a més de mostrar clarament en imatges que no hi ha cap material o persona que els pugui ajudar o que puguin consultar.

Els estudiants reclamen una avaluació única

Sobre la tornada a la normalitat a les aules, avui el ministre d'Universitats, Manuel Castells,  suggeria que a causa del risc sanitari seria millor no reprendre les classes presencials aquest curs. 20 universitats, entre elles, l'Autònoma de Barcelona, ja s'haurien mostrat d'acord amb aquesta idea. 

En aquest sentit, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SePC) ha reclamat que es garanteixi que els universitaris, i la resta d'estudiants, puguin escollir l'avaluació única davant l'actual situació per la crisi del coronavirus.  

La portaveu del SePC, Anna Rosselló, ha explicat  que hi ha estudiants que es troben amb «dificultats» per poder seguir la formació virtual ja sigui per l'«escletxa digital» o perquè treballen en serveis essencials. Ha afegit que garantir avaluació única permet «no perdre un semestre o un trimestre sencer» i intentar que la situació actual «perjudiqui el mínim possible als estudiants». 


Comentaris

envia el comentari