Més de 1.100 policies catalans, afectats pel coronavirus entre positius i contactes

Ho ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch

Els Mossos d'Esquadra de Lleida fent controls a l'A-2 el 20 de març de 2020
Un Mosso d'Esquadra durant un dels controls d'aquesta setmana per l'estat d'alarma que es viu a Espanya. | Catalunya Diari

Un total de 1.165 policies a Catalunya, agents de Mossos d'Esquadra o de cossos municipals, han donat positiu en coronavirus o han tingut contacte proper amb una persona amb Covid-19, i per tant han hagut d'aïllar-se per evitar més contagis. Així ho ha explicat el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, en una roda de premsa telemàtica al costat de les conselleres Meritxell Budó i Alba Vergés.

Buch ha recordat que als agents no se'ls farà el test de forma prioritària sinó només si tenen símptomes: «Desgraciadament no tenim tants kits de proves com volguéssim», ha dit Buch. En les últimes 24 hores, els diferents cossos policials han identificat 12.288 persones al carrer per verificar si hi eren amb una causa exempta a les restriccions del decret d'estat d'alarma. En el marc del dispositiu Oris —desplegat pel Covid-19 i que agrupa Mossos i policies locals—, s'han aixecat 2.805 actes de sanció a l'inici del cap de setmana. 

Totes les dades del dispositiu Oris

Els Mossos, la Guàrdia Urbana i les policies locals han fet 12.288 identificacions a persones al carrer, 12.741 més a vehicles, i han aplicat 2.805 sancions per incomplir el reial decret d'estat d'alarma en les darreres 24 hores. El dia abans s'havien aplicat 8.000 identificacions, i el salt es deu al dispositiu aplicat per al cap de setmana per evitar sortides a segones residències.

Així ho ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dissabte al migdia. Les trucades al servei d'emergències 112 sobre el coronavirus s'han reduït fins al 38,1% —les consultes s'han de fer al 061. Buch també ha explicat que el trànsit ha caigut un 83% respecte el dissabte 7 de març —l'últim de normalitat.


Comentaris

envia el comentari