La Patum de Berga, víctima del coronavirus

Finalment, no se celebrarà al juny

Celebració de la Patum de Berga
Es posposa la Patum de Berga pel coronavirus | Catalunya Diari

La Patum de Berga, una de les festes tradicionals més conegudes a Catalunya i a tot el món -l'any 2005 va ser declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco-, es posposa a mitjans de setembre. La festivitat havia de dur-se a terme entre els dies 10 i 14 de juny, però en vista de la pròrroga de l'estat d'alarma i de l'actual context de crisi sanitària pel coronavirus, finalment se celebrarà al setembre.

Es posposa per seguretat ciutadana

La notícia l'ha donat a conèixer aquest dijous Roser Valverde, Regidora de Cultura, Festes i Patum de l'Ajuntament de Berga als principals caps de colla de les comparses de la població. Aquesta decisió respon, com era previsible en estat d'alarma, a motius de seguretat ciutadana.

La Patum de Berga, celebració tradicional de la localitat del Berguedà, se celebrarà durant la festivitat cristiana del Corpus Christi i aplega milers de ciutadans cada any. Aquesta, però, serà la primera edició que es posposa des del restabliment de la democràcia a Espanya. La data definitiva de l'esdeveniment encara no ha estat definida.


Comentaris

envia el comentari