IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Imparable coronavirus: possible primer cas en animals de companyia

Es tracta d’un gos que pertany a un veí de Hong Kong contagiat amb el virus

Imatge de gossos amb mascaretes protegint-se del coronavirus
Fins ara no s'ha detectat cap animal de companyia contagiat amb el virus | Twitter

Alarma després de conèixer el primer possible cas de coronavirus entre animals de companyia. Es tractaria d’un gos que pertany a una persona infectada amb el covid-19 a Hong Kong, segons ha informat aquest divendres, 28 de febrer, un portaveu del Departament d’Agricultura, Pesca i Conservació d’aquesta regió de la Xina.

En un comunicat, les autoritats han informat que el gos ha donat «moderadament positiu» al virus en les proves que se li han realitzat, tot i que encara falten altres proves per acabar de confirmar el diagnòstic. El gos ha estat posat en quarantena mentre els experts no aclareixin si l’animal pateix la malaltia, ja que hi ha la possibilitat que la contaminació ambiental hagi fet que la boca i el nas del gos continguin restes del virus, però que no l’hagi contret.

Crida a la calma

Malgrat aquest possible cas que s’està investigant, les autoritats asseguren que de moment «no hi ha evidències» que els animals domèstics puguin infectar-se del coronavirus o que siguin una font d’infecció per a les persones. No obstant, es recomana que les mascotes de persones contagiades siguin posades en quarantena 14 dies per tal de descartar la seva infecció.

Com en tots els comunicats i intervencions de les autoritats sanitàries, s’ha fet una crida per tal de recordar que la població mantingui unes pràctiques bàsiques d’higiene, com ara rentar-se les mans després de tocar els animals de companyia a les zones infectades. També demanen que s’acudeixi immediatament a una clínica veterinària si la nostra mascota presenta canvis en la seva conducta.


Comentaris

envia el comentari