IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Metges de Catalunya alerta d'un possible rebrot de coronavirus «inassumible»

És important rebaixar el nombre de pacients hospitalitzats i recuperar el personal sanitari

Metges de Tel Aviv treballant contra el coronavirus el 20 de març de 2020
Metges de Catalunya avisen dels perills de la fin del confinament | Catalunya Diari

Metges de Catalunya ha avisat que la fi del confinament total ordenada pel govern espanyol podria comportar a curt termini un rebrot de coronavirus.

Segons el sindicat, si això passés seria «inassumible» per al sistema sanitari, que recorden que està «extremadament tensat i amb unes plantilles molt castigades físicament i emocionalment». En un comunicat, el sindicat ha demanat «més temps per rebaixar la pressió assistencial», reduir el nombre de pacients hospitalitzats i recuperar el personal sanitari abans de «relaxar» les mesures. «Aquest seria el millor salvavides per evitar un nou col·lapse», asseguren.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El perill de la fi del confinament

Metges de Catalunya creu que iniciar el desconfinament sense un estudi per saber el percentatge de població afectada «podria posar en risc la ciutadania» si hi hagués una nova onada de casos greus que requerissin medicina intensiva. Recorden que l'ocupació a l'UCI està al voltant del 85% i, per tant, el marge d'absorció és "molt escàs".

D’altra banda, el sindicat recorda la «necessitat imperiosa» de proveir adequadament d'equips de protecció individual complets les plantilles dels centres hospitalaris, d’atenció primària, sociosanitaris i residències, per frenar el contagi entre els treballadors de la salut. A més, reclama que s’incrementi la distribució de tests ràpids de diagnòstic del coronavirus per als professionals que estan en la primera línia i, progressivament, per a la resta de la població.


Comentaris

envia el comentari