Va predir Bill Gates l'arribada del coronavirus fa cinc anys?

El creador de Microsoft va advertir el 2015 de l'arribada d'una epidèmia que mataria 30 milions de persones

Foto en primer pla de Bill Gates parlant en públic
Bill Gates va predir fa cinc anys l'arribada del coronavirus | Europa Press

El multimilionari empresari Bill Gates va predir fa cinc anys amb esgarrifosa precisió la situació que estàvivint el món davant la crisi del coronavirus. Però, què va dir exactament el creador de Microsoft sobre aquesta pandèmia?

Va ser durant una xerrada TED (Tecnologia, Entreteniment, Disseny) el 2015 quan Bill Gates va advertir que el món no està preparat per a afrontar una epidèmia. Feia un any del brot d'Ebola a Europa i el magnat va afirmar que ‘en realitat hem invertit molt poc en un sistema per a detenir una epidèmia, no estem llestos’.

Bill Gates va predir amb sorprenent precisió que el pròxim brot seria mil vegades pitjor, i va assenyalar el problema principal: «No és que hi hagi un sistema que no funcioni prou bé, sinó que no hem creat un sistema en absolut».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

«No seran míssils, seran microbis»

El multimilionari va anar encara més enllà i va fer una afirmació que ara resulta terriblement real: «Quan era un nen, el desastre que més ens preocupava era una guerra nuclear. Per això teníem reserves de menjar i aigua al soterrani. Avui el major risc no es veu així, si alguna cosa mata a més de 10 milions de persones en les pròximes dècades, el més probable és que sigui un virus altament infecciós i no una guerra. No seran míssils, seran microbis».

Segons la profecia de Bill Gates fa cinc anys, «pot ser que sigui un virus en el qual les persones se sentin prou bé per pujar a un avió o anar al mercat una vegada infectades, i el que succeiria és que s'estendria per tot el món molt ràpidament».

S'ha fet realitat

En aquella xerrada el creador de Microsoft va predir que 30 milions de persones moriran pel nou virus. A finals de desembre de 2019 es va anunciar l'aparició d'un brot de coronavirus a la ciutat xinesa de Wuhan, i ara aquest virus s'ha estès a més de 140 països amb 185.200 infectats i 7.425 morts.

No obstant això, Bill Gates va donar també algunes solucions: «Podríem agafar la sang dels supervivents, processar-la i tornar a posar aquest plasma en persones per a protegir-los. La falta de preparació podria permetre que la pròxima epidèmia sigui dramàticament més devastadora que l'Ebola». Segons ell, fa falta un grup d'epidemiòlegs preparats i actuar amb rapidesa.

«Podem construir un sistema de defensa realment bo», seguia, «tenim telèfons per a obtenir informació i transmetre-la, mapes satel·litaris on veure on estan les persones i cap a on es mouen, avanços en biologia per a canviar dràsticament el temps de resposta per a observar un patogen i fabricar medicaments i vacunes. Tenim eines, però necessiten ser posades en un sistema global de salut» concloïa. 


Comentaris

envia el comentari