IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Predicció 'bomba' d'un científic: «Els alumnes no tornaran a les aules ni al setembre»

El govern insisteix que el calendari escolar no s'allargarà i finalitzarà el 19 de juny

Imatge d'una classe buida de l'escola 'PopeBenedict', a Alemanya
Malgrat que es desconeix la decisió de Govern, fonts pròximes asseguren que s'estan tenint en compte diverses possibilitats | Catalunya Diari

Un dels grans debats en plena pandèmia per Covid-19 és conèixer fins quan romandran tancades les aules i quan els alumnes podran tornar a la normalitat.

Mentre milers d'alumnes pregunten quines mesures es prendran, el govern no sap encara del cert com desescalarà el virus i quins sectors seran els primers a tornar a la normalitat. Segons Rubén Moreno, un científic experimentat, el Govern no sap per on començar la tornada a la normalitat. «Quan li preguntes a un ministre i et diu que estan treballant en això, és que no ho sap».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

«Hi ha dos tipus de premisses bàsiques. Unes, epidemiològiques, que poden estar en el descens continuat de casos durant més de 14 dies, en el descens del nombre de casos no vinculat a un cas font o en la disminució d'infeccions del personal sanitari. Però si no tens dades, o ho mesures malament, no pots deixar sortir a la gent», sentencia.

Itàlia ja ha fet un pas a davant en assegurar que donaria un aprovat general a tots els alumnes, però Espanya encara no s'ha pronunciat, cosa que té en suspens a professors, alumnes i pares.

Quan es produirà el retorn a les aules?

A falta d'una confirmació oficial, Educació assumeix que la tornada a les aules no es produirà en aquest curs i que aquest no anirà més enllà del 19 de juny, tal com estava previst.

Diversos docents asseguren que el Govern no aporta cap informació oficial perquè «resultaria molt difícil de gestionar emocionalment saber en ple mes de març que els nens no tornaran a l'escola fins al mes de setembre». Cal tenir en compte que hi ha famílies on és molt difícil conciliar la vida laboral amb la cura dels fills, ja que treballen tant la mare com el pare.

Qui sí que podria veure allargat el seu calendari educatiu serien tots els alumnes de segon de Batxillerat. Aquells que estan a punt d'entrar a la universitat podrien acabar el 19 de juny i no al maig, tal com estava previst. A més, juga a favor seu el canvi de data de la celebració de la selectivitat, la qual se celebrarà del 7 al 9 de juliol en el cas de Catalunya.

Malgrat que es desconeix la decisió de Govern, diverses fonts properes a aquest assegura que s'estan tenint en compte diverses possibilitats i, fins i tot, les que plantegen els alumnes, ja que s'entén que és una situació difícil per a tots.


Comentaris

envia el comentari