IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El doctor valencià Pedro Cavadas va advertir sobre una pandèmia mundial el passat gener

El cirurgià va afirmar l'arribada d'una pandèmia que provocaria gran mortalitat i després va desaparèixer del mapa

Foto d'arxiu del cirurgià valencià Pedro Cavadas, qui va predir una pandèmia mundial el passat gener
Pedro Cavadas, el cirurgià valencià que va predir una pandèmia mundial| | EFE

La seva última intervenció pública va ser el 30 de gener, quan el coronavirus afectava només a la Xina. El doctor Pedro Cavadas va ser el primer a advertir del perill de l'epidèmia, i dos mesos i 68.000 morts després, manté un estrany silenci que queda sol trencat pel ressò de la terrible predicció que va fer al gener i que ara pren tota la rellevància.

«Per simple evolució biològica l'ésser humà ha de patir en les pròximes dècades una pandèmia que delmi a la població», va dir llavors aquest cirurgià valencià. «Hi ha hagut en totes les espècies des de fa centenars de milions d'anys i l'ésser humà no serà diferent. Això succeirà».

Ja va afirmar que s'estaven ocultant les dades reals 

En aquella data va predir que es tractava d'un virus molt agressiu que es contagia molt ràpidament i ja llavors es mostrava escèptic amb la xifra de contagis: «No cal ser molt llest per pensar que són deu o cent vegades més».

La gran preocupació d'aquest doctor llavors era veure un país poc transparent com la Xina reaccionar de la manera que ho va fer, i es temia el pitjor. Si havien confinat tota una província equivalent a la població espanyola, tindrien els seus motius deia: «No sembla que sigui un truc per vendre mascaretes».

Després d'advertir que una pandèmia provocaria una gran mortalitat a través d'una mutació agressiva d'un virus de grip que es contagia ràpidament a través de l'aire, el doctor Cavadas va desaparèixer del mapa, i ara el periodista Iker Jiménez denuncia pressions d'aquells que no volen que se sàpiga la veritat.

Aquest periodista, que afirma que se'ns està ocultant la veritat del coronavirus, va convidar a el doctor Pedro Cavadas al seu espai de Youtube «L'estirp dels lliures» dedicat exclusivament a parlar sobre la pandèmia. «Nosaltres diem, no volia saber res de ningú. S'havia cremat. Es persegueix això? ¿Que els dissidents estiguin fins als nassos?».

El «cirurgià-miracle»

El doctor Pedro Cavadas no és un ningú, tal com ho acredita el seu propi currículum. Aquest cirurgià valencià va aconseguir el primer trasplantament mundial de cara, mandíbula i llengua, i realitza des de la seva fundació campanyes quirúrgiques humanitàries en llocs recòndits d'Àfrica per problemes reconstructius en nens de forma gratuïta.

Per tot això li diuen el «cirurgià-miracle». A més de realitzar unes 1.800 operacions a l'any, la majoria trasplantaments de cames, braços i mans, també es dedica a la investigació i com a tal és autor de 120 articles publicats en revistes internacionals i és tota una eminència en congressos de reconstrucció a Espanya i l'estranger.

El doctor té dues filles xineses 

El doctor Cavadas odia portar la bata blanca de metge, que considera com una disfressa, i és aficionat a la paleontologia, al tir amb arc i a escoltar qualsevol mena de música que no sigui reggaeton. Té dues filles xineses, Ruo i Xiao, de 19 i 15 anys, motiu pel qual coneix especialment bé la situació de l'epidèmia del coronavirus al país asiàtic.

Des del 30 de gener, quan el doctor Pedro Cavadas va parlar per última vegada, la pandèmia de coronavirus (SARS-CoV-2 o Covid-19) ha causat la mort de gairebé 70.000 persones i ja va per 1.245.000 contagis en 180 països a tot el món. Espanya és el segon país amb més contagis, només per darrere dels Estats Units, i el segon en morts, per darrere d'Itàlia: 131.551 casos confirmats i 12.418 morts.


Comentaris

envia el comentari