El coronavirus ataca l'educació: La preinscripció escolar, ajornada

Continua el degoteig de suspensions i ara ha estat la preinscripció escolar la que s'ha vist ressentida dels greus efectes de la crisi del coronavirus a Catalunya

Nens a l'escola
La preinscripció escolar ha estat ajornada a causa dels efectes de la crisi del coronavirus a Catalunya. | G3

El Departament d'Educació ha decidit ajornar la preinscripció escolar dels diferents cicles d'ensenyament obligatori en el marc de les mesures de xoc per fer front a la crisi del coronavirus. En concret, Educació ha decidit suspendre la data prevista per a la preinscipció de l'etapa escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització en condicions de normalitat, segons han informat fonts de la institució.

Cal recordar que aquest dimarts a la tarda també s'ha decidit ajornar les proves de selectivitat pel mateix motiu. En aquest cas, la mesura és d'abast estatal i es fa per evitar les «conseqüències negatives» de la suspensió de les classes presencials per la covid-19

La selectivitat, ajornada

Les proves d’accés a la universitat (PAU) d’aquest 2020 s’ajornaran a tot l’Estat per la crisi del coronavirus. L'ajornament s'ha determinat aquest dimarts després d'una reunió telemàtica entre els ministeris d’Educació i Universitats, les Comunitats Autònomes i la Conferència de Rectors, segons un comunicat del govern espanyol, que destaca la voluntat d’evitar les «conseqüències negatives» de la suspensió de les classes presencials per la covid-19.

El calendari de matrícula universitària també s’adaptarà a les noves dates de la Selectivitat, encara per determinar. A Catalunya, les PAU estaven previstes els dies 9, 10 i 11 de juny. És una de les autonomies que tenia previst fer-ho més tard.


Comentaris

envia el comentari