IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Preocupació per la confessió d'una doctora sobre l'inici del futbol

El futbol encara trigarà molt per tornar a la normalitat

Persones amb mascareta sortit del metro de Barcelona
La normalitat encara trigarà a arribar | EP

El futbol espanyol segueix paralitzat a causa de la crítica situació actual per la pandèmia del coronavirus. Malgrat les intencions de tornar als entrenaments com equips de Primera com la Reial Societat, la lliga encara no té data de represa. El 'Consell Superior d'Esports' li ha recordat a l'equip donostiarra que el decret que regula l'estat d'alarma prohibeix la utilització de recintes esportius.

«Per reprendre certa normalitat és clau complir amb el confinament. Tornaran els entrenaments, però no com a gest insolidari o irresponsable del futbol, sinó com un esglaó més en el camí d'una societat que recuperarà a poc a poc la normalitat», assegura la secretària d'Estat per a l'Esport, Irene Lozano. El club basc publicava un comunicat amb la decisió final que els seus jugadors han de seguir entrenant a casa seva.

A Alemanya, un equip que sí que ha tornat a entrenar-se és el Bayern de Munic. «En grups reduïts, sempre en coordinació amb les autoritats i responsables polítics i complint estrictament totes les mesures higièniques disposades amb l'objectiu de frenar la propagació del coronavirus», explicava el web del club alemany fa uns dies.

El futbol tornarà quan sigui segura l'activitat

La 'Real Federación Española de Fútbol' treballa en un protocol amb pautes «per a la tornada segura a la competició». Ara mateix hi ha un esborrany coordinat per la directora dels serveis mèdics de la Federació, Helena Herrero, on intervenen científics i experts en medicina i rendiment esportiu.

«Quan s'hagi trobat una via segura per sortir d'això caldrà fer una volta segura amb una sèrie de pautes des del punt de vista de la salut i pautes des del punt de vista de la preparació física», argumentava Herrero en l'última reunió mantinguda amb la 'AFE' i amb 'la Lliga'.

«Tant és que sigui futbol-sala, futbol platja ... podria valer per a qualsevol activitat. L'única cosa que es pretén és protegir la salut del jugador i que no hi hagi un nombre elevat de lesions com passa sempre després d'una pausa», afegia la doctora.

«Estem treballant molt perquè la tornada a la competició es faci d'una manera segura, però que ningú pensi que això de la pandèmia s'ha solucionat perquè no és així, encara ens queda molt per patir. Segueixo sent molt pessimista», finalitza.


Comentaris

envia el comentari