Molta preocupació als Mossos: falten tests i material de protecció

Ho han explicat Uspac i CCOO en dos comunicats

Mossos entrant al bloc de pisos a Puigcerdà el 4 de febrer del 2020
Els Mossos d'Esquadra necessiten tests i material de protecció amb molta urgència. | Cedida

Sindicats de Mossos d'Esquadra han insistit aquest dimecres, 25 de març, en la necessitat de fer tests als agents i que rebin material de protecció del coronavirus. Per la seva banda, Comissions Obreres ha demanat en una carta a la Conselleria d'Interior de la Generalitat el «compliment immediat» de la legislació en matèria de riscos laborals.

«Nefasta gestió en riscos laborals per part d'Interior»

En un comunicat, Comissions Obreres ha criticat la «nefasta gestió en matèria de riscos laborals» de la Conselleria, que considera causant dels casos d'infeccions al cos a més de l'aïllament d'agents pel coronavirus. El sindicat defensa que els mossos són un «col·lectiu d'alt risc» de contagi per les característiques del seu treball i critica la Generalitat pel que considera mancances en prevenció per la seguretat i la salut dels efectius.

Per la seva banda, el sindicat Uspac ha criticat que no tenir accés a tests de Covid-19 davant d'un agent amb símptomes compatibles posa en risc a la resta de mossos i les persones amb qui estan en contacte, i ha assegurat que en comissaries on s'han donat casos confirmats «no es fa res per prevenir contagis».

Uspac exigeix «que es facin tests a tots els treballadors amb simptomatologia i als qui hagin tingut contacte estret amb algun positiu confirmat».


Comentaris

envia el comentari