Preocupació per un nou col·lapse quan es venguin mascaretes per a nens

El sistema informàtic de receptes ja va patir un col·lapses durant gairebé tot aquest dilluns

Una dona davant d'un forna de pa de Pamplona el 14 d'abril del 2020
Un nen col·locant-se una mascareta, en una imatge d'arxiu. | Cedida

Preocupació a Catalunya després d'un dilluns caòtic a les farmàcies del país. El sistema informàtic que regula el repartiment de medicaments a través de recepta, únic per a totes les farmàcies, va caure en diverses ocasions durant la jornada d'aquest 20 d'abril a causa de la gran quantitat de persones que van anar a recollir —a més de les habituals receptes de medicaments— les mascaretes gratuïtes que el Govern posava a disposició de la ciutadania.

Dilluns de col·lapse

Així, durant bona part del matí, però també a la tarda, milers de catalans es van quedar sense poder recollir la mascareta de franc amb la seva targeta sanitària, però tampoc altres medicaments que necessiten recepta. S'espera que aquest dimarts la situació es relaxi i el sistema informàtic aguanti per poder fer els subministraments de medicines amb normalitat.

Amb tot, però, hi ha preocupació entre els farmacèutics, que ja temen els propers col·lapses. La Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya ja assenyala que el proper col·lapse podria arribar quan es posin a disposició del públic les mascaretes dirigides a la canalla. Segons 'La Vanguardia', se n'estan fabricant de tres talles diferents (per a nens de 3 a 6 anys; per a nens de 7 a 9 anys; i per a nens de 10 a 12 anys).

Les mascaretes infantils seran obligatòries?

No se sap, però, quan estaran disponibles. Aquest dimarts, el govern espanyol aprovarà, en el Consell de Ministres ordinari, les condicions perquè els més menuts puguin sortir de casa a partir del proper dilluns, 27 d'abril. Per a llavors, l'ús de les mascaretes infantils serà simplement una recomanació, però s'espera que quan hi hagi material suficient, no gaires dies més enllà, sigui obligatori dur-ne.

És en aquest moment quan els farmacèutics temen un nou col·lapse del sistema, després que ahir caigués després que, en poc més d'una hora, es recollissin més de 100.000 mascaretes arreu de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari