El president de la Cambra de Comerç de Barcelona encén les xarxes amb unes polèmiques declaracions

«Espanya és atur i mort, Catalunya vida i futur», ha indicat Joan Canadell

Pla curt del president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell. Imatge del 3 de març de 2020
Joan Canadell ha tornat a piular per «fer un aclariment i evitar mal interpretacions»  | ACN

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha criticat en una piulada a Twitter la política de confinament del govern espanyol durant la crisi del coronavirus i ha assegurat que una «Catalunya independent hagués salvat milers de vides». «Espanya és atur i mort, Catalunya vida i futur», ha sentenciat.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El text, escrit en castellà, repiula una comparativa elaborada pel president del New Englad Complex Systems Institute, Yanner Bar-Yam, on exposa la diferència entre els morts a Grècia i a l'Estat després que el país hel·lè decretés el confinament total quinze dies abans.

«Haver fet cas a Quim Torra haguera suposat semblar-nos a Grècia, una centena part de contagis i morts, ha assegurat.

Canadell fa un aclariment «per evitar mal interpretacions»

Les reaccions a la piulada de Canadell no s'han fet esperar i el text acumula més de 2.200 retuits i 3.600 m'agrada. Després de diverses crítiques, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona ha tornat a parlar amb un fil a Twitter per fer un aclariment i «evitar mal interpretacions». El representant de l'ens cameral barceloní ha defensat que Quim Torra va demanar el confinament total el 13 de març i aquest no va tenir lloc a tot l'estat fins al dia 30.

Segons Canadell, «aquestes dues setmanes han estat clau, i sobretot les sortides de cotxes massives de Madrid (també en part Barcelona) el 13-14 de març, això sense cap mena de dubte ha portat més contagis i per tant més morts». D'aquesta manera, diu que l'estat «no ho va fer bé» i que «ho hauria de reconèixer».

Pel que fa a l'atur, diu que «Espanya és el segon país amb més atur d'Europa després de Grècia» i que «totes les previsions apunten que superarà el 20% degut la mala gestió de la crisi de la Covid-19, podent superar així curiosament a Grècia».


Comentaris

envia el comentari