Més d'un centenar de presos aïllats a Brians 2 en detectar-se un reclús amb coronavirus

Es tracta del primer cas de la malaltia registrat entre la població reclusa

Imatge d'arxiu d'una presó de Berlín
Més d'un centenar de presos aïllats a Brians 2 en detectar-se un reclús amb coronavirus | Unsplash | Matthew Ansley
 

El primer cas positiu de coronavirus entre la població reclusa a les presons i als centres de justícia juvenil de la Generalitat és una persona interna a Brians 2. La persona afectada ha estat traslladada a la Unitat Hospitalària Penitenciària de Terrassa —UHPT—, segons ha informat el Departament de Justícia

El mòdul on feia vida la persona encomanada ha estat aïllat, per un període de 14 dies, a l'espera de l'evolució de la salut dels 105 presos que hi fan vida. 

Els interns no poden sortir del mòdul

Les cel·les estaran obertes, però els interns no podran sortir del mòdul. Es tracta d'una mesura per impedir l’accés als espais comuns de tot l'equipament —tallers, zones educatives i esportives, etc.— i no facilitar la propagació del virus a la resta del centre penitenciari.

En el conjunt dels centres, la Secretaria de Mesures Penals ha comptabilitzat un intern positiu i vuit casos sospitosos. Com a mesura preventiva, n'hi ha més d'un centenar en aïllament preventiu. Pel que fa als professionals, n'hi ha un de positiu i sis de sospitosos.

UGT exigeix una reunió urgent

«Finalment s'ha produït el que UGT ja vam advertir que succeiria a la reunió del passat 10 de març», ha lamentat el sindicat en un comunicat. Afegeixen que el protocol establert «deixa sense protecció» als treballadors perquè denuncia que no s'han distribuït els «equips de protecció individualitzats».

El sindicat lamenta que «els responsables polítics deixen els professionals penitenciaris totalment desprotegits» i que «el Govern de la Generalitat està posant en perill la salut i integritat de tots els professionals penitenciaris». Per aquest motiu exigeixen una reunió urgent aquest diumenge.


Comentaris

envia el comentari