Omplir el dipòsit només serà més econòmic si es consolida l'enfonsament del preu del petroli

A Espanya, la meitat del cost del combustible són impostos i només un 36% depèn del preu del cru

Una persona posant gasolina en un vehicle amb un sortidor de gasolinera
El preu de la benzina no reflexa l'enfonsament del preu del petroli. | iStockPhoto (bunyarit)

L'enfonsament del preu del petroli Texas, referència als Estats Units, i, en menor mesura, el Brent, referència a Europa, provocat per la crisi del coronavirus, no tindrà un reflex més gran en el preu dels combustibles si aquesta caiguda no es consolida. Així ho assegura l'analista i soci fundador Macroyield, Antonio Zamora, en declaracions al diari econòmic Cinco Días.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Tot i que la creença popular és que una caiguda en el preu del cru s'hauria de reflectir en el que paguem per la benzina, els consumidors han de tenir en compte que no només el petroli influeix en el preu final dels combustibles. Segons explica l'Associació Espanyola d'Operadors de Productes Petrolífers, a Espanya, el 50% correspon a impostos, el 36% al preu del petroli i la part restant a costos de logística i comercialització i al marge brut del majorista.

Així mateix, s'ha de tenir en compte que l'enfonsament més important es dóna en el petroli Texas, el de referència als Estats Units, i no al Brent. Un altre aspecte rellevant és que l'import actual dels combustibles és un reflex de la situació de fa dos mesos, ja que els aprovisionaments de petroli es fan amb antelació.

El preu del combustible cau a nivells de 2016

Segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea, el preu del combustible a la UE ha caigut a nivells de 2016. Pel que fa a Espanya, el litre de gasolina s'ha reduït un 13,9%, mentre que el dièsel ha caigut un 15%. En aquest sentit, durant els primers mesos del 2020, el preu del barril Brent ha patit un descens del 71%. 

  

  

Estats Units combustibles gasolina

Comentaris

envia el comentari