Una professora catalana d'una universitat de la República Txeca, confinada pel coronavirus

Tot i que el país compta amb pocs casos, s'han suspès les classes dues setmanes

Desinfecció pel coronavirus a la Xina
Tot i tenir pocs casos, la República Txeca comença a aplicar mesures per controlar el virus | Cedida

Elena Casas és una filòloga catalana, concretament de Rubí, que des de 2018 treballava a la universitat de Masaryk, a la ciutat txeca de Brno. Aquest dimarts, com cada matí, es trobava al centre fent una de les seves classes quan li comunicaven que aquestes quedaven suspeses fins al pròxim dia 24 de març. Així explicava, segons recull 'Nació Digital', a cap treballador li han fet la prova però els han demanat que passin el màxim temps possible a cada per precaució. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La professora catalana comentava que tot i que «Brno és una ciutat molt gran» no hi encara cap malalt i que el més pròxim és a Zlin a 96 kilòmetres. I és que tot i les mesures dures que ha pres el govern del país centreeuropeu, no és dels més afectats, ja que només acumulen uns 40 casos. 

Situació similar a la de Catalunya

A més de la seva, fa una setmana que van tancar altres universitats txeques com la de Mendel o les de Praga així que «tots teníem clar que en un moment o altre també tancarien la nostra». Ahir mateix, el govern txec anunciava el tancament de les escoles.

Sobre com afrontava les pròximes setmanes, deia que encara que ella no ha vist falta de provisions, alguna companya si ha començat a notar algunes petites incidències als supermercats. «Una companya meva sí que ha notat que en algun supermercat hi havia menys productes de pasta, per exemple, que habitualment». 


Comentaris

envia el comentari