IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

El pronòstic del govern: El nombre d'espanyols que es contagiaran per coronavirus

El document, aprovat pel Ministeri i publicat aquest dimecres al en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), és relatiu a un contracte «d'emergència»

Una professional sanitària neteja els vidres d'una UCI amb pacients
Aquesta mateixa dada ja la va predir l'epidemiòleg, Marc Lipsitch, de la Universitat de Harvard | Catalunya Diari

La Direcció General de el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), organisme dependent del Ministeri de Treball i Economia Social, afirma dins d'un document de contractació que «la previsió de les autoritats sanitàries és que al voltant del 70% de la població es contagiï en els pròxims mesos».

El document, aprovat pel Ministeri i publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), és relatiu a un contracte «d'emergència» per a la realització d'anàlisi, de caràcter voluntari, encaminats a detectar la infecció per coronavirus Sars -Cov2 (Covid-19), concretament per al servei de reforç del Centre d'Atenció a Usuaris (CAU).

En text, es destaca l'afirmació: «La previsió de les autoritats sanitàries és que al voltant del 70 per cent de la població s'encomani en els pròxims mesos», ja que fins ara el govern no ha afirmat públicament cap estimació sobre quina podria ser la quantitat de població espanyola que podria infectar-se.

Una decisió contrària a la de la cancellera alemanya, Angela Merkel, que al començament del mes de març anunciava, quan encara la malaltia estava en una fase inicial de propagació, que sense vacuna ni tractament, ni immunitat, tot portava a apuntar que el 60 i el 70% de la població acabaria infectada.

Aquesta mateixa dada va ser abans anunciada per l'epidemiòleg, Marc Lipsitch, de la Universitat de Harvard, que va afirmar que el coronavirus infectaria en un any entre un 40 i 70% de la humanitat. I un estudi posterior, de l'Imperial College de Londres que col·labora amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ja estimava una infecció a Espanya al març del 15% de la població, i estudiava la possibilitat que estigués infectat més del 40%.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

«Gairebé tots els centres de treball presentaran algun cas»

D'altra banda, el document assenyala que, «gairebé tots els centres de treball presentaran algun cas» i que «la ràtio de transmissió és d'1 a 3 aproximadament». Dues dades ja conegudes i explicats pel Govern, i que vénen a confirmar, tal com assenyala el mateix text la necessitat de realitzar test per a un millor control de la infecció.

«L'experiència acumulada en les últimes setmanes mostra que l'aparició d'un cas compatible entre el personal que presta serveis mínims presencialment pot haver suposat el contagi d'altres treballadors/es, fent adoptar mesures per conèixer, de forma voluntària per les persones, si els possibles contactes laborals estan contagiats o no per tal d'impedir el seu retorn a la feina o bé fer-ho en condicions de seguretat si no s'hagués transmès el virus, assenyala en el text.

«A més, per la mateixa persona amb símptomes compatibles, la no confirmació pot suposar estendre el temps de quarantena més enllà del que és necessari en els casos en què no es tracti d'infecció per SARS CoV2», explica el SEPE al document.


Comentaris

envia el comentari