YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Proposen ajornar el Mobile World Congress per evitar la transmissió del coronavirus

L'investigador Oriol Mitjà creu el cost d'ajornar o renunciar al congrés és inferior al d'haver de controlar una «potencial epidèmia»

Proposen ajornar el Mobile World Congress per evitar la transmissió del coronavirus | CatalunyaDiari.cat

L'investigador Oriol Mitjà ha opinat que cal ajornar el Mobile World Congress per evitar la transmissió local del coronavirus a Barcelona. «Una sola introducció tindria una probabilitat d'entre el 20 i el 30% de causar un brot», ha avisat a través de Twitter.

«La transmissió és alta i difícil de controlar»

Mitjà, professor de malalties infeccioses i salut global, ha apuntat que la infecció és lleu i la taxa de mortalitat fora de la Xina és del 0,2%, semblant a la grip epidèmica. «Però la transmissió és alta i difícil de controlar. Amb només tres infeccions, existeix una probabilitat de més del 50% que hi hagi un brot», ha indicat. Al seu parer, és «poc probable» que la detecció als aeroports de febre a través d'escàners tèrmics eviti el pas de viatgers infectats.

A més, ha subratllat que entorns «confinats i abarrotats» com ara una conferència són «ideals» per a la transmissió de virus respiratoris, i un cop s'ha produït un cas, «és gairebé impossible aconseguir el control mitjançant la recerca de contactes».

 

Renunciar al Mobile per evitar una epidèmia

Mitjà ha insistit que el cost d'ajornar o renunciar al Mobile és inferior al d'haver de controlar una «potencial epidèmia».

«Per cert, qui pagaria les despeses del control de l'epidèmia? GSMA o l'ICS?», ha preguntat l'investigador, que ha opinat que l'Ajuntament de Barcelona i el Mobile han de buscar assessorament d'experts i prendre la decisió «en base a l'evidència».

«La seguretat del ciutadà prima per sobre dels beneficis econòmics relacionats amb el Mobile», ha conclòs.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari