IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern proposa un nou mitjà de transport per anar a treballar

Es tracta d'una mesura ecològica que, a més, garanteix una mobilitat més segura

Imatge de gent fent servir la bicicleta per anar a treballar
Sanitat recomana l'ús de bicicletes per anar a la feina | arxiu

Els treballadors d'aquelles activitats considerades no essencials, van tornar al seu lloc de treball el passat 13 d'abril. Amb això, es va produir un increment de mobilitat que ha quedat palès en les vies públiques i mitjans de transport com a metro i autobusos.

Si bé és cert que aquesta mobilitat ha generat un petit augment, no és gens comparable amb el que hi havia abans de l'estat d'alarma, ja que s'ha pogut experimentar una disminució de persones en part gràcies al teletreball i, per desgràcia, moltes relacionades amb aquells afectats pels ERTO.

La desescalada pel que fa a la volta a la feina es refereix, s'està realitzant de forma escalonada i sempre tenint en compte les mesures de prevenció previstes per evitar contagis com mantenir la distància de seguretat i l'ús de màscares en els transports públics. En els casos de desplaçaments a peu, patinet o bicicleta no és necessari l'ús de mascaretes, així com tampoc ho és quan es fa servir el vehicle privat.

La millor alternativa: la bicicleta

En moltes ocasions mantenir la distància de seguretat en el transport públic es converteix en una tasca molt complicada i per això el govern aconsella buscar altres mitjans com pot ser l'ús de bicicletes. «És preferible anar a la feina caminant o en bicicleta» va dir Salvador Illa, ministre de Sanitat.

De la mateixa opinió és la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, qui veu amb bons ulls l'ús de les bicicletes com a alternativa a l'ús del transport públic i la considera «una idea boníssima i una gran oportunitat en el marc d'una mobilitat diferent».

Ribera s'ha posat mans a l'obra seguint l'exemple de França per considerar l'ús de la bicicleta com el principal mode de transport. Una campanya a la qual també s'ha sumat la Direcció General de Trànsit (DGT): «La bicicleta és un vehicle sostenible i saludable. I una bona opció per desplaçar-se en tot moment. També ara», publicava al seu compte de Twitter.

Aquesta iniciativa pot portar al fet que hi hagi un increment de bicicletes a les vies públiques i per això la DGT recorda als conductors de vehicles l'obligació de respectar la distància d'1,5 metres entre el cotxe i la bicicleta així com la manera correcta d'avançar a un ciclista.

Però no només els conductors tenen obligacions, els ciclistes també han de complir una sèrie de normes per al seu desplaçament per la via pública que han de respectar com ara circular el més a la dreta possible, pel voral si existeix, és «transitable i suficient» , o si no «per la part imprescindible de la calçada», com estableix l'article 38 del Reglament General de Circulació.


Comentaris

envia el comentari