La proposta d'una de les persona més riques d'Espanya: Els joves a treballar ja

També li ha demanat al govern que doni suport a les empreses

Ana Botín durant la Junta General Ordinària de 2020
Ana Botín ha parlat sobre els efectes de la pandèmia sobre l'economia | Santander

Amb el decret de l'estat d'alarma i el confinament a causa de la pandèmia, també vénen les conseqüències econòmiques. Els amos de les empreses espanyoles exigeixen al govern suport perquè l'impacte econòmic sigui el mínim possible i perquè, així, un cop acabat el confinament, tot torni a la normalitat.

Ana Botín, presidenta de Santander, que va ser designada com l'empresa més valuosa d'Espanya aquest any, ha llançat un missatge molt clar, demanant-li al govern que doni suport a les empreses perquè així puguin mantenir l'ocupació i sortir de la forma més ràpida possible de la crisi.

Que els més joves i els immunes comencin a treballar

A més, segons Botín, així s'aconseguiria que, tant els més joves com els que ja són immunes a la malaltia per haver-la superat, tornessin més aviat possible a treballar.

«Des d'ara, i entre tots, col·laborant autoritats i sector privat com ho hem fet fins ara i igual que ho han fet alguns països que van per davant, hem de planificar com més aviat millor la volta a la feina, dels més joves i d'aquells que ja estan immunitzats, i al mateix temps assegurar que els més vulnerables a la malaltia romanguin protegits», ha explicat Ana Botín des de la seu del banc Santander a Boadilla del Monte (Madrid) de forma telemàtica.

Botín li demana al govern que doni suport a les empreses

A més, la banquera també ha demanat que, des del govern, es duguin a terme mesures de suport a les empreses per tal que puguin recuperar-se després de la crisi econòmica.

«Els governs han de proporcionar a les empreses i les llars la liquiditat que necessiten per aguantar els pròxims mesos i així fer que la crisi econòmica sigui el més breu possible i s'eviti la destrucció del teixit empresarial de país», ha explicat Botín.

«La majoria de les empreses necessiten el suport de govern per poder mantenir els llocs de treball en un entorn en què l'activitat s'ha desplomat. Aquesta és la millor via per sortir ràpidament de la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària».

A més, Botín també va voler nomenar la Comissió Europea, dirigint també un missatge tant cap a Holanda com Alemanya: «En aquesta crisi, Europa no es pot quedar enrere. Ara és el moment que Europa estigui a l'altura de les circumstàncies i lideri una resposta més ràpida i més coordinada». «Això és el que permetrà reforçar la confiança de tots els ciutadans en el projecte europeu i seguir avançant en ell. Sense solidaritat no hi ha unió» ha advertit la banquera.

«Els bancs som part de la solució»

La presidenta de Santander també ha posat èmfasi que aquesta crisi no és com la del 2008. «Avui, els bancs som part de la solució. Som molt més forts i estem preparats per afrontar reptes globals com el coronavirus».

I és que Ana Botín ha dut a terme mesures com la retallada del sou a la seva cúpula o cancel·lar la retribució als accionistes, per tal de poder crear un fons de 25 milions d'euros, destinats a la compra de material per lluitar contra el coronavirus.

Per la seva banda i, en referència als danys econòmics que poden afectar Santander, Botín ha afirmat que «és massa aviat per entendre i quantificar quin serà l'impacte total causat per la pandèmia a les economies en què operem», al que ha afegit que «l'impacte a curt termini serà molt rellevant». També ha explicat que, amb relació a la contracció del PIB, després d'aquest mal, hi haurà una «recuperació notable, però no tan intensa com la caiguda en la primera part de l'any».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari