Protecció Civil recomana ara portar mascareta per sortir a comprar

També suggereix fer servir guants per tocar els aliments o portar una bossa o carretó propis

Imatge d'un Mercadona de Madrid el 10 de març de 2020
També suggereix fer servir guants per tocar els aliments o portar una bossa o carretó propis | Catalunya Diari

Protecció Civil recomana portar el nas i la boca tapats amb una mascareta o similar, per anar a comprar. En una actualització de les preguntes i respostes sobre restriccions per l’Estat d’Alarma, apunten aquesta mesura, a més de fer servir guants per tocar els aliments, portar una bossa o un carretó propis i rentar-se les mans en tornar a casa. També suggereixen utilitzar desinfectant per netejar la nansa per on s’agafa el carretó de la botiga abans de fer-lo servir. 

Prohibides les vetlles

D’altra banda, aquest nou document incorpora la prohibició de les vetlles en tota mena d’instal·lacions, públiques o privades, així com en els domicilis particulars, independentment de la causa de la mort, i especifica que les mesures són d’aplicació a tots els municipis.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

I les reparacions d'urgència?

S’incorpora, d’altra banda, que les reparacions d’urgència de serveis bàsics com subministrament elèctric, calefacció i gas, aigua i telecomunicacions es permet, mentre que no està autoritzada l’obertura del local comercial al públic.

  

També s’inclou l’especificació que els planters d’hort poden obrir per als professionals; que es pot treballar en una explotació forestal -per la part de combustibles i elements de paqueteria i similars- i que també estan permeses la venda de bombones de butà com a servei bàsic.

  

  

Finalment, s’inclou que es poden obrir les parades d’alimentació, begudes i productes higiènics i d’alimentació animal d’aquests mercats, sempre que compleixin les mesures per prevenir els contagis, i que s’ha d’evitar les aglomeracions.


Comentaris
Oscar
protección civil de emergencia va con un poco de retraso.
Juan
Donde puedo comprar?
rosa
Si esclar pero no hi han mascaretas. Ting TNT, i vaig trucar a proteccio civil per donar mascaretas, hem remiteixen a la guardia urbana hi hem diuen que de cap manera están permeses si no son homologades

envia el comentari