IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

S'acosta el moment més dur psicològicament pels espanyols

Es preveu que Espanya superi a Itàlia en nombre de morts

coronavirus
Espanya es convertirà en el país europeu amb major nombre de morts | ACN

Fa gairebé un mes que els ciutadans espanyols viuen tancats a casa sense poder fer vida social ni anar a la feina. Encara que molts asseguren que el pitjor ja ha passat, la veritat és que s'espera que en 7 dies Espanya lideri el rànquing de morts per coronavirus a Europa.

El 2 d'abril passat superàvem el país veí en nombre de contagiats i tot sembla indicar que a partir del dia 21 ho farem en morts. Tant és així que s'estima que en set dies podrem arribar als 4.500 morts per milió d'habitants, mentre que a Itàlia només arribarien als 3.000 per milió.

Malgrat haver-hi un 21,7% menys d'habitants, Espanya es prepara per acumular el nombre més gran de morts, ja que a aquest ritme arribarem als 215.000 contagiats, i a Itàlia arribarien a 180.000.

Amb tot, les dades asseguren que ja hem arribat al pic i que la setmana que ve començarem la fase de desescalada, i, per tant, anirà descendint el nombre de contagis a poc a poc. El titànic esforç dels espanyols per fi comença a tenir resultats, però s'adverteix que encara queda molt per poder tornar a la vida que fèiem abans que aparegués el Covid-19.

Tot i que la tendència ja és a la baixa, els dilluns encara se segueixen registrant una pujada dels contagis, però des del govern ja han matisat que aquestes dades es deuen a la particular forma de registrar els nous casos d'infectats en dissabtes i diumenges els dilluns.

Una setmana per darrere d'Itàlia

Un mirall en què ens mirem és Itàlia, que aconseguia el seu pic màxim dissabte passat, 11 d'abril, és a dir una setmana abans del que s'espera a Espanya. El proper cap de setmana, la taxa de creixement de contagis estarà per sota del 3% si tenim en compte els passos d'Itàlia, però, la incorporació esglaonada de la població a les seves activitats habituals podria fer augmentar aquest percentatge.


Comentaris

envia el comentari