Puigdemont alerta sobre el coronavirus: «Cada hora compta»

L'ex president de la Generalitat aprofita per criticar «la concepció radial de l'Estat»

Puigdemont
L'ex president de la Generalitat i eurodiputat Carles Puigdemont. | Catalunya Diari

L'ex president de la Generalitat de Catalunya i eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, ha alertat aquest divendres, 13 de març, que cal tancar Madrid per pal·liar la crisi del coronavirus:

Puigdemont creu que és una «greu irresponsabilitat» el fet de mantenir la ciutat oberta, tenint en compte que hi ha el principal focus del coronavirus a l'Estat espanyol. És aquí on l'ex president aporfita per atacar Espanya: «La seva concepció radial de l'Estat és anacrònica, ineficient i perillosa», diu Puigdemont a Twitter.

Torra, reunit amb l'administració local

Mentrestant, el president del Govern, Quim Torra, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, s'han reunit amb representants del món local per analitzar l'evolució del coronavirus a Catalunya. La trobada se celebra al Palau de la Generalitat i alguns dels participants, com els presidents de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; de Lleida, Joan Talarn; de Tarragona, Noemí Llauradó, i el regidor de la Presidència de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ho fan per videoconferència, un dels confinats pels casos de coronavirus al consistori.

Presencialment hi són el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el president de l'ACM, Lluís Soler; la presidenta de la FMC, Olga Arnau, i el president de Micropobles, Mario Urrea. Per part del Govern també hi assisteix el secretari d'Administracions Locals i de Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar. Un cop acabi aquesta reunió, el president de la Generalitat encapçalarà la reunió del Comitè Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) al Palau de Pedralbes. També hi participaran els consellers d'Interior i Salut, Miquel Buch i Alba Vergés.


Comentaris

envia el comentari