Puigdemont proposa una manifestació amb mesures de seguretat per la Diada

Ho va explicar dijous en una entrevista a 'RAC1'

L'eurodiputat Carles Puigdemont en un missatge emès el dia de Sant Jordi de 2020.
Carles Puigdemont, l'expresident de la Generalitat, en el missatge que va difondre aquest dijous, per Sant Jordi. | Consell per la República

L'expresident de la Generalitat de Catalunya i actual eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, atenia aquest dijous a la tarda el programa 'Versió RAC1', en una conversa amb el presentador de l'espai, Toni Clapés, i el cantant de Sopa de Cabra, Gerard Quintana. En la conversa, l'expresident va explicar que passa el confinament a Waterloo amb la seva dona i les seves filles.

Puigdemont proposa una manifestació més creativa

Ara bé, també es va referir a altres qüestions vinculades amb la política i, en concret, a una de les cites que s'ha convertit en un clàssic: la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya, l'Onze de Setembre, sobre la qual hi ha dubtes ja que es tracta d'una gran aglomeració, un dels impediments del confinament i de les mesures de prevenció contra el cornavirus.

Amb tot, Puigdemont va deixar anar una idea de cara a aquest 11 de setembre: «Si s'ha d'organitzar una manfiestació, la distància social s'haurà de preveure. Els 11-S, si s'han caracteritzat per alguna cosa, és per les coreografies que s'han fet. Fer-ho amb les normes del confinament pot donar la volta al món», va dir Puigdemont, que aposta, doncs, per la creativitat per poder seguir expressant l'anhel de l'independentisme. Una manifestació, doncs, d'aspecte diferent a causa de les mesures de distanciament —caldrà veure ara si la idea de Puigdemont acaba prenent força o no.

Paluzie diu la seva 

Al seu torn, la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha assegurat que de cara a l'organització de la manifestació de l'Onze de Setembre caldrà posar «imaginació» i «creativitat» i «aprendre a mobilitzar-se de manera digital» com a conseqüència de la pandèmia.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Paluzie ha apuntat que la situació encara és «prematura» com per prendre una decisió tenint en compte les eventuals restriccions en actes al carrer. Les diferents opcions per celebrar la marxa es prendran si hi ha restriccions «totals» al carrer i les haurà d'afrontar la nova direcció de l'ANC. Paluzie ha admès però que probablement caldrà «adaptar-se» i prendre decisions sobre la manifestació més tard del que s'acostumava a fer.


Comentaris

envia el comentari