Què passa si caduca la ITV, el permís de conduir o el DNI aquestes setmanes

La DGT ha assenyalat que no aplicarà multes a aquests conductors

Foto d'arxiu de l'interior d'un vehicle
El coronavirus ha paralitzat completament aquests tràmits | Pixabay

Són molts aquells que al llarg d'aquests mesos han passat la ITV, però el coronavirus ha paralitzat completament aquest tràmit i molts altres, com la renovació del carnet de conduir.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

No obstant això, a molts ciutadans els preocupa saber què passarà en cas que la policia o la guàrdia civil els aturin en algun dels controls que estan realitzant per tal de comprovar que s'està complint el confinament.

Els tràmits queden pausats

Si el teu permís de conduir ha caducat a partir del 14 de març no hauràs de preocupar-te, ja que la DGT ha assenyalat que no aplicarà multes a aquests conductors.

Els ciutadans tindran la possibilitat de passar la ITV fins a 30 dies després de finalitzar l'estat d'alarma i 60 dies en el cas que s'hagi de renovar el carnet de conduir. De fet, l'espera és l'única opció, ja que les oficines de trànsit i el servei d'inspecció tècnica estan tancades.

VEIASA, l'empresa pública de verificacions industrials assegura que tota cita queda suspesa fins que finalitzi l'estat d'alarma i que la possibilitat de demanar una cita a través de la web és nul·la. El dia que el servei torni a funcionar se'ls comunicarà als ciutadans via SMS, encara que ja s'estan valorant altres opcions per tornar a la normalitat en el menor temps possible.

Serà el Ministeri d'Indústria els que establiran el mètode per evitar que aquells vehicles que van haver de passar la ITV i els que han de passar-la en un futur no col·lapsin el sistema. Aquells vehicles que van fallar la primera revisió i havien de presentar-se una segona no podran circular pel carrer, ja que el vehicle «deixar de ser apte».

Què passa si m'estava traient el carnet de conduir?

Les persones que haurien d'haver renovat el seu carnet de conduir també tindran una pròrroga després de la fi de l'Estat d'Alarma. El mateix succeeix si estaves en ple procés per treure't el carnet de conduir.

Trànsit assegura que ampliarà en dos anys les proves superades per a obtenció de permisos i llicències de conducció, en sis mesos les proves superades per l'obtenció d'autorització per a la conducció de vehicles de mercaderies perilloses i un termini de sis mesos entre convocatòries del mateix expedient. Quant a les classes teòriques, els alumnes podran seguir formant-se a través de plataformes en línia.


Comentaris

envia el comentari