IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Queixes de treballadors de TV3 per les hores de directe tot i el coronavirus

'Planta Baixa', 'FAQs' i 'Tot Es Mou' continuen a ple rendiment

TV3
'Planta Baixa', 'FAQs' i 'Tot Es Mou' continuen a ple rendiment  | Cedida

Sembla que els treballadors de TV3 continuen molestos per decisions que la cadena pública no ha pres arran del coronavirus. Programes com 'Planta Baixa', 'Tot Es Mou' i 'FAQs', continuen a ple rendiment, el que suposa moltes hores de directe i de controls, que semblen disgustar els treballadors donada la situació. 

Ho avança 'Crónica Global', assegurant que fa una setmana el comitè d'empresa de TV3 avisava que calia «suprimir i reduir els programes de plató en directe», en els quals no es poden complir les mesures de distància mínima decretades per la Generalitat i on, a més, participen convidats externs, exposats també al risc de contagi. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La CCMA defensa la importància dels directes

Amb tot, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha assegurat al mitjà citat que «el comunicat és de fa uns dies» i que s'ha treballat molt per millorar les condicions i mesures de protecció, per treballar amb garanties i només en allò que es considera essencial.

Sembla però que per a alguns empleats, no n'hi ha prou. 'Crónica Global' ha tornat a parlar amb fonts del comitè i continuen insistint en la necessitat d'emetre programació essencialment d'entreteniment i actualitat, que no signifiqui «hores i hores seguides en directe amb els treballadors als platós i controls», cosa que han demanat  «des del minut zeros», assenyalen.

La CCMA assegura que «s'han reduït els programes que es fan i s'han fusionat cadenes, però que es mantenen les hores d'emissió en directe en la mesura del possible perquè donen un marge de resposta i capacitat d'adaptació a l'actualitat diària que no es pot oferir amb programes gravats». En aquest sentit, el Sindicat de Periodistes i Professionals de la Comunicació a la CCMA ha volgut recordar que TV3 treballa amb les mesures preventives i de seguretat adequades. 

La situació ha millorat a Catalunya Ràdio

A Catalunya Ràdio també hi ha cert descontentament, tot i que la situació ha millorat. En un principi, la falta de ventilació de les cabines i la no distància de seguretat va augmentar els casos del virus. «La primera setmana va set molt dura. A informatius s'obligava a acudir a la redacció», explica un treballador de l'emissora al mitjà citat. Catalunya Ràdio optava per reduir la plantilla a la meitat i s'ha notat. 


Comentaris

envia el comentari