Sindicats mèdics es querellen contra Sanitat per les mascaretes defectuoses

L'ha impulsat el sindicat CESM

Salvador Illa i Pedro Sánchez, en una reunió del comitè tècnic sobre el coronavirus.
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. | Europa Press

Revés contra el govern espanyol que arriba a l'executiu per la via judicial. La Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM) ha interposat una querella criminal contra el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i diversos càrrecs més del mateix departament, davant del Tribunal Suprem.

Es querellen contra illa per les mascaretes no homologades

El motiu és el fet que el ministeri va fer arribar al col·lectiu sanitari diversos lots de mascaretes que no estaven homologades, de manera que no els estaven protegint de la covid-19. Acusen directament Illa d'haver comès un delicte contra els drets dels treballadors, i el duen al Tribunal Suprem ja que es tracta d'una persona aforada.

«La distribució des del Ministeri de Sanitat d'una gran partida de màscares FPP2, de la marca Garry Galaxy, model N 95, a diferents serveis de salut del nostre Sistema Nacional de Salut, ha estat la gota que ha fet vessar el got. Aquesta circumstància s'ha vist agreujada amb posterioritat per l'aparició d'altres partides d'elements de protecció que tampoc no estan homologats, cosa que posa sota sospita la gestió que s'ha fet d'aquest tema per part del Ministeri de Sanitat del govern espanyol», diu la nota de la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics en què expliquen la querella.

Illa ha comparegut aquest dijous

Tot plegat el mateix dia que el ministre de Sanitat ha anunciat la sortida al carrer dels nens a partir de diumenge. Illa ha afirmat que permetre la sortida dels nens a partir de diumenge per fer passeigs és una mesura «necessària, raonable i justa» però ha avisat que encara no s'està en fase de desescalada. «Per molt que s'hagin introduït algunes mesures d'alleujament», com la dels nens, «les mesures de confinament estan plenament vigents», ha dit.

«No podem abaixar la guàrdia i cal seguir actuant amb cautela» i «màxima prudència», ha afirmat Illa aquest dijous durant la compareixença a la comissió de Sanitat del Congrés. El ministre de Sanitat ha destacat que l'esforç «està donant fruits» però que queden «setmanes difícils». «No podem abaixar la guàrdia, si avancem massa ràpid, hi ha risc de repunt», ha afirmat.


Comentaris

envia el comentari