Quim Torra denuncia davant de les autoritats europees la situació del coronavirus a Catalunya

A través d'una carta, el cap de l'executiu ha tornat a insistir en la necessitat del confinament absolut

Quim Torra després de la seva reunió amb Pedro Sánchez (06-02-2020)
Quim Torra ha tornat a insistir en la necessitat de confinar Catalunya | GTRES

El president Quim Torra insisteix en la necessitat de confinar tot Catalunya per aturar l'expansió del coronavirus. Després de la seva intervenció a la britànica BBC dijous a la tarda, ara el cap de l'executiu català ha enviat una missiva a les autoritats europees.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En la seva carta, Torra ha denunciat la gravetat de la situació al nostre país, i ha recordat que el president Pedro Sánchez segueix sense donar resposta a les reiterades demandes de la Generalitat

«(...) D’acord amb això, creiem que cal una coordinació i cooperació territorial per ajudar a que les mesures de contenció siguin efectives, agrupar tots els recursos disponibles, satisfer les necessitats mèdiques, cada moment requereix trobar solucions a Covid-19 i minimitzar els impactes negatius de la crisi, alhora, reforçant el projecte europeu. La correcta gestió d’aquesta crisi només serà possible si som capaços d’assegurar la màxima coordinació entre tots els nivells de govern: localitat regional-estat-europea», ha avançat Torra.

«La situació a Catalunya i Europa és extremadament preocupant, i el nombre d'infeccions per Covid-19 augmenta exponencialment (de 18 a 82 morts en només 72 hores només a Catalunya). Des de Catalunya hem afrontat aquesta crisi de salut pública amb mesures estrictes i estrictes, tant a nivell regional com local, per tal de controlar la propagació del virus, assegurar la capacitat d’atenció del nostre sistema de salut pública i supervisar el seu impacte socioeconòmic», ha afegit el president.

«Estem coordinant l’acció del nostre govern en les àrees de salut, protecció civil i seguretat perquè la mesura de confinament de la població i el control dels mòbils siguin persones vulnerables, alhora que estem recopilant un dels primers assajos clínics per lluita contra Covid-19, en col·laboració amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i hem llançat l’app Stop Covid-19, que ajuda a detectar els símptomes del virus», continua la missiva.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari