IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els consells més importants que has de saber si portes mascareta aquests dies

El seu ús s'ha estès entre els ciutadans que surten a comprar o tirar la brossa, però has de saber que l'OMS no la recomana per a la població general

Dues dones amb mascareta passegen per Terrassa, Catalunya
Això és el que haurien de saber els usuaris de mascaretes | Cristóbal Castro

Amb la crisi del coronavirus, el pànic s’ha establert de tal manera en la població que una de les primeres conseqüències que es va viure abans que s’estengués la pandèmia de coronavirus va ser l’esgotament en el mercat d’un element de protecció essencial: les mascaretes.

 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La OMS es motra molt clara sobre el seu ús en la població

En pocs dies, les mascaretes es van esgotar de farmàcies i supermercats, però l'OMS ha donat directrius molt exactes respecte al seu ús pel que fa a la població general: si una persona està sana, només ha de dur mascareta quan cuida d’una persona que té risc de ser contagiada fàcilment (per exemple, una persona gran o que pertanyi a la població de risc). Per tant, són totalment innecessàries les imatges que veiem pel carrer de persones que van a comprar o a treure la brossa amb mascareta, ja que amb una bona higiene de mans és suficient per no contagiar-se de coronavirus.

Pel que fa a personal sanitari o persones directament exposades al virus com els treballadors de residències d'ancians, les directrius són ben diferents, i és que en estar en contacte amb persones contagiades per COVID-19 o possibles contagiats, necessiten la protecció de mascaretes quirúrgiques. Això es fa més necessari encara en el cas del personal mèdic que atén a pacients amb coronavirus, a qui han de realitzar maniobres que els exposen enormement al virus, com són intubacions, traqueotomies o reanimacions, moments en els quals la possibilitat de contagi és molt elevada.

Un altre col·lectiu que necessita mascaretes són les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, ja que el fet d'estar a peu de carrer en contacte amb multitud de persones, estan exposats a tenir contacte directe amb contagiats per COVID-19 sense ni tan sols saber-ho.

Per a la població general en canvi, que no es troben en aquestes situacions i que surten al carrer per fer la compra, tirar la brossa o passejar el gos, no haurien d’estar en contacte directe amb infectats de COVID-19, fent totalment innecessari l’ús de mascareta; de fet, les autoritats sanitàries ja han avisat que desaconsellen el seu ús a la població en general, ja que l’usuari podria relaxar-se en pensar que porta la mascareta i no realitzar mesures de prevenció molt més efectives com guardar la distància de seguretat respecte als altres o rentar-se les mans habitualment.

 

Comentaris

envia el comentari