Collboni i dos regidors més de Barcelona, confinats per la crisi del coronavirus

La notícia s'ha confirmat aquest dilluns al matí

Ada Colau i Jaume Collboni
Jaume Collboni, en una imatge d'arxiu, en una encaixada de mans amb l'alcaldessa Ada Colau. | Twitter (@324cat)

Tres regidors de l'Ajuntament de Barcelona, tots ells membres del govern de la ciutat, es troben ara mateix aïllats als seus domicilis de manera preventiva després que dos membres de la plantilla del consistori hagin donat positiu per coronavirus: es tracta de Jaume Collboni (PSC), primer tinent d'alcalde de la ciutat i titular d'Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda; Montserrat Ballarín (PSC), regidora de Comerç, Mercats, Consum i Règim Interior; i de Jordi Martí, regidor de Barcelona en Comú, i titular de Presidència i Pressupostos.

Cap d'ells ha desenvolupat cap símptoma i mantenen la seva activitat laboral des de casa. L'origen d'aquestes mesures de prevenció és el positiu d'una treballadora de l'escola bressol i el d'un empleat de l'Àrea d'Economia, Recursos i Promoció Econòmica del consistori. A més dels tres regidors, hi ha altres persones de l'equip directiu i gerencial de l'Ajuntament en aïllament.

Calvo admet efectes negatius del coronavirus en l'economia espanyola

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha admès que la crisi del coronavirus ja està provocant els primers efectes en l'economia. En una entrevista a RNE, Calvo ha dit la situació s'està «allargant» i que el turisme és una part molt important del PIB espanyol. Malgrat això, ha assegurat que des de l'executiu estan treballant per «veure de quina manera aquestes efectes es poden pal·liar».

«Hem d'estar vigilants perquè no hi hagi cap situació que se'n vagi una mica fora del que és desitjable en una economia com la nostra, de les poques del món que està creixent», ha insistit. En aquest sentit, ha admès que tot i que l'economia «funciona», hi ha una situació «complicada».

Amb tot, Calvo ha defensat el sistema sanitari espanyol en la gestió del crisi. «Crec que vam reaccionar molt aviat i molt bé perquè a ningú se li escapa que si estem en situació de contenció obeeix a que es va actuar de manera ràpida i diligent», ha insistit.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari