IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Regne Unit s'apropia del material sanitari que havia demanat Catalunya

La Generalitat ja ha anunciat la compra de 14 milions de mascaretes

La consellera de Salut, Alba Vergés.
Alba Vergés informa sobre les comandes de material sanitari | CatalunyaDiari

Catalunya segueix sent una de les comunitats més afectades pel coronavirus amb 31.727 persones contagiades i 3.231 morts, segons les últimes dades difoses pel Departament de Salut de la Generalitat. El material sanitari s'ha convertit en un element essencial per fer front a aquesta pandèmia, i hi ha tanta demanda que escasseja a nivell mundial.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha exposat aquest dimecres a la comissió de Salut del Parlament que la Generalitat havia fet i pagat una comanda de material sanitari a la Xina, però que ara el Regne Unit s'havia apropiat d'aquesta perquè ha ofert més diners.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Negocis amb el material sanitari

«El context i el mercat no ajuda perquè les teves necessitats les té tothom del teu entorn, altres països tenen els seus preus, negocien a la seva manera, tenen un poder de negociació», aclaria la consellera. 

Amb aquest estat d'emergència sanitària els països depenen uns dels altres per poder adquirir el material necessari. Vergés explicava que «de comendes que poden arribar, per exemple, de la Xina —i ens hi hem trobat—, amb una comanda pagada i anticipada que s'anul·la perquè entra la petició de necessitat del Regne Unit». En aquest cas el Regne Unit, «acaba posant uns preus amb els quals no pots competir i els xinesos poden triar, això és de gestió molt complicada, però malgrat això està arribant material», manifestava Vergés. 

Arribada de nou material

La consellera anunciava el passat dimecres que aviat serien necessàries 9 milions d'unitats de material sanitari, cosa que suposa un esforç de compra «brutal». Tot i això, dijous van anunciar que la Generalitat ja havia comprat 14 milions de mascaretes, que està previst que arribin a les farmàcies a partir del dimarts vinent. 


Comentaris

envia el comentari