IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Regne Unit preveu el desconfinament en tres fases, seguint el sistema del semàfor

Les escoles i botigues no essencials reobriran portes a partir de l'11 de maig

La bandera britànica amb el Big Ben de fons
El Regne Unit mantindrà el confinament durant les pròximes tres setmanes. | CatalunyaDiari

El Govern britànic ha preparat un pla de tres fases per a aixecar gradualment el confinament per la Covid-19, que implicaria la reobertura dels col·legis el pròxim 11 de maig, revelava aquest diumenge el Sunday Times. Encara que l'Executiu no vol de moment avançar com el Regne Unit tornarà gradualment a una relativa normalitat, el dominical britànic assenyala que les autoritats ja tenen un pla, que haurà de ser aprovat pel primer ministre, Boris Johnson, una vegada que es reincorpori al treball.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El rotatiu indica que en la primera de les tres fases del pla, les escoles podran reobrir d'aquí a tres setmanes, el dilluns 11 de maig. Tindran preferència els adolescents que tinguin l'any pròxim els dos exàmens més importants de l'educació britànica, els anomenats GCSE, als 15 anys, i els de nivell A, als 17 o 18 anys i necessaris per a ser admesos en la universitat.

No obstant això, el ministre britànic d'Educació, Gavin Williamson, va assenyalar aquest diumenge a través del seu compte de Twitter que «no s'ha pres una decisió sobre quan les escoles tornaran a obrir». «Puc assegurar a escoles i pares que els col·legis només reobriran quan la recomanació científica indiqui que és el moment de fer-lo», va puntualitzar el ministre.

Tornada a la normalitat del transport públic

En aquesta primera fase, anomenada verda, a partir de l'11 de maig, algunes botigues de productes no essencials, com les que venen flors i plantes o les de venda de roba, també podran reobrir perquè serà més fàcil mantenir el distanciament social per a evitar el contagi. També tornaran a la normalitat els serveis de trens i autobusos, encara que es demanarà als passatgers que viatgin amb mascaretes, d'acord amb la informació del rotatiu.

La segona part del pla, denominada ambre, començaria a la fi de maig o principis de juny, amb la reobertura de més botigues, l'activitat empresarial i el retorn dels empleats al treball. Els bars, restaurants i esdeveniments esportius o concerts no podran reobrir fins al mes de juliol o a finals de l'estiu.

En l'última fase, la vermella, els majors de 70 anys i les persones més vulnerables al contagi del coronavirus hauran de romandre en els seus domicilis durant mesos, fins que hi hagi una vacuna, la qual cosa pot obligar-los a estar confinats fins a l'any pròxim.

  

Oxford treballa en una vacuna contra el coronavirus

La universitat anglesa d'Oxford treballa en una vacuna contra la Covid-19, les proves clíniques de la qual podrien quedar completades a mitjans del pròxim mes d'agost. Els experts confien a saber al maig si aquesta vacuna aconsegueix una forta resposta immune al virus, una vegada iniciades aquestes proves clíniques, va declarar ahir John Bell, membre d'un comitè del Govern.

Aquest comitè està format per experts del món acadèmic i empresarial, per a desenvolupar «tan aviat com sigui possible» una vacuna contra la Covid-19 i impulsar la seva producció massiva.


Comentaris

envia el comentari