El que va fer el rei Joan Carles abans de confinar-se amb la reina Sofia

Abans de l'estat d'alarma i del comunicat del seu fill Felip VI, l'emèrit va gaudir d'un dels seus hobbies

El Rei Joan Carles en un cotxe
El Rei Joan Carles se'n va anar de caça abans del confinament | CatalunyaDiari

El Covid-19 va arribar al nostre país posant en escac a la comunitat de Madrid amb un gran nombre de contagis i altres tants morts que van provocar la decisió més dura presa per un govern: instaurar l'estat d'alarma i confinar la població a les seves llars.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La por i la incertesa començaven a créixer en els ciutadans que en plena crisi sanitària van ser testimonis d'un altre fet insòlit: la renúncia per part de Felip VI de l'herència del rei Joan Carles I després de descobrir-la existència de fons de dubtosa procedència, i la retirada de la seva assignació econòmica.

No només significava una renúncia monetària sinó que posava de manifest la ruptura entre pare i fill al desmarcar Felip VI de tot el relacionat amb el rei Joan Carles I. Dues situacions insòlites les que ens va tocar viure en qüestió de dies que van deixar a la població totalment desconcertada. No obstant això, mentre tot succeïa i vèiem Pedro Sánchez i a Felip VI amb cara de circumstància, una actitud molt diferent tenia Joan Carles I davant de tot el que se li venia a sobre.

Madrid paralitzat, però abans Joan Carles va fer una última sortida

Madrid es va paralitzar des del 9 de març, els col·legis van tancar i molts treballadors van començar a no anar als seus llocs substituint l'oficina pel saló de casa seva fins que el 14 de març aquestes restriccions van arribar a tot el país.

El rei Joan Carles es va confinar a la Zarzuela el mateix dia en què es va decretar l'estat d'alarma, però un dia abans l'emèrit va decidir que, si anava a passar un temps sense sortir de casa, abans havia de passar-s'ho d'allò més bé. I així va ser. El 13 de març va acudir amb uns amics a una cacera a Aranjuez segons publica 'Vanitatis'.

Entre tir i tir a les perdius, Joan Carles gaudia dos dies abans que el seu fill es desmarqués públicament d'ell confirmant així els negocis presumptament tèrbols del seu pare.

Segons algunes fonts, el rei Joan Carles sí que sabia el que el seu fill anava a fer el 15 de març, ja que als seus companys de cacera els va deixar caure que la família de Felip VI havia de donar exemple perquè el focus s'anava a posar sobre ells. De la mateixa manera va avisar a la seva filla, la infanta Elena, perquè es preparés i li va aconsellar que no sortís tant.

Així doncs, mentre els espanyols estàvem atents a la crisi que se'ns venia a sobre, l'emèrit desconnectava de tot al costat dels seus amics de caça gaudint d'un dia primaveral mentre que els nens i treballadors es tancaven a casa a costa del que es decretés des del Govern.


Comentaris

envia el comentari