IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Renfe demanarà als usuaris dades personals de contacte per a controlar els contagis de coronavirus

El «bitllet personalitzat» s'implantarà per a tots els trens AVE, Alvia i Euromed i als que inclouen reserva de seient

AVE
A partir del dia 20 d'abril, els bitllets d'Ave, Alvia i Euromed hauran de contenir algunes dades personals del viatger | Twitter

Renfe obligarà a partir del dilluns 20 d'abril a donar el telèfon mòbil i les dades de tots els passatgers dels seus serveis comercials — AVE, Alvia, Euromed — i dels trens amb reserva de plaça. Segons la companyia, la mesura es pren «per poder contactar als viatgers en cas de necessitat per l'alerta sanitària o per incidències en la circulació». La implantació d'aquest bitllet, segons la mateixa companyia, és un consell de les autoritats sanitàries davant la crisi per la pandèmia. 

Contactar amb el viatger de forma més ràpida en cas d'emergència

Les vendes a través de la pàgina web de Renfe, l'aplicació, les taquilles i per telèfon seran les primeres en implantar aquests «bitllets personalitzats», i posteriorment s'estendran per a agències de viatges. A més, han assegurat que «el tractament de dades personals complirà amb totes les obligacions que imposa la normativa vigent en matèria de protecció de dades».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Segons han informat en un comunicat, aquesta mesura s'ha pres per a poder «contactar amb tots aquells que utilitzin el tren com a mitjà de transport si fos necessari i amb la major celeritat en cas d'urgència per motius de seguretat, incidències o canvis del servei o per motius de salut, per a poder accionar els protocols adequats».

Tancament de línies durant l'estat d'alarma

A banda d'aquesta nova mesura que entrarà en vigor a partir de dilluns, la companyia ferroviària ja va fer alguns canvis quan va començar l'estat d'alarma: es va cancel·lar el servei ferroviari a les línies R7, RG1 i RT1 de Rodalies de Catalunya. L'empresa va especificar que a l'R7 de la Universitat Autònoma de Barcelona està tancada i que la resta d'estacions de la línia ja estan servides per l'R4.

Pel que fa a l'RG1, aquesta línia comparteix recorregut amb trens de les línies R11 i R1, mentre que els viatgers de la línia RT1 disposen de serveis en les línies R14, R15 i R16 per desplaçar-se entre Tarragona i Vila-seca. En el mateix comunicat, l'operador de la xarxa ferroviària també ha explicat que modificarà el servei a les línies de Rodalies per adaptar-lo a la demanda durant l'estat d'alarma.


Comentaris

envia el comentari