IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Repartiran 20.000 cistelles de menjar a la gent gran sola de Barcelona

L'Ajuntament també en farà arribar a les persones que pateixen malalties cròniques o registren símptomes de coronavirus

Ada Colau
La iniciativa té com a objectiu minimitzar tant les sortides com les possibilitats de risc d'aquests col·lectius | Catalunya Diari

A causa del decret de l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus ens hem vist obligats a quedar-nos a casa. El confinament només es pot trencar en casos excepcionals, com ara anar a comprar menjar. En aquest cas però, moltes persones no hi poden anar sigui perquè formen part del col·lectiu de gent gran i estan soles, pateixen una malaltia crònica o tenen símptomes de la Covid-19.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de la Generalitat, repartirà cistelles de menjar a totes aquestes persones perquè no hagin de trencar el confinament. Concretament, es repartiran 20.000 entre els avis i àvies majors de 70 anys que no tenen qui els pugui portar el menjar a casa, a les persones amb malalties cròniques o els qui registren símptomes de coronavirus.

Productes frescos i secs

La cistella que es repartirà estarà formada per diversos productes frescos, secs i informació sobre les ajudes de l'Ajuntament de Barcelona, dels mercats i el telèfon de gestió emocional. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha explicat en declaracions a Rac1 que gràcies a aquesta mesura «hauran de sortir menys perquè tindran garantit durant 15 dies el menjar sec i fresc, i ajudem a minimitzar tant les sortides com les possibilitats de risc».

«És molt important que aquestes persones no surtin de casa, que segueixin el confinament i que no s'arrisquin a sortir a comprar. Per això, 'Cistelles contra la Covid-19' ens ajuda a cuidar la nostra societat», ha indicat la secretaria general de Salut de la Generalitat, Laura Pelay, a la ràdio.

La llista de les persones que rebran aquesta cistella s'està elaborant a partir de les dades de teleassistència i de les trucades de 140 voluntaris. En aquesta iniciativa hi col·labora la Generalitat, Correus i l'empresa Line Sport. Totes les cistelles s'han elaborat a partir de donacions i en total són 220 tones de menjar.


Comentaris

envia el comentari