Els requisits dels autònoms per rebre l'ajuda a causa de la crisi del coronavirus

Els dos requisits per sol·licitar aquesta prestació

Carrers buits degut a la crisi del coronavirus
Requisits per demanar l'ajuda d'autònoms | EFE

Les conseqüències de la crisi del Covid-19 també deixaran molt minvada l'economia espanyola. Moltes empreses s'han vist abocades a demanar expedients de regulació temporal o ERTE, que suposen l'aturada de milers de treballadors arreu del país. Un altre dels col·lectius més afectats per aquesta crisi sanitària és la dels autònoms.

A finals de febrer, es comptabilitzaven un total de 3.257.896 autònoms a Espanya. Per a tots ells, l'executiu espanyol va aprovar el passat dijous la concessió d'una prestació extraordinària per cessament d'activitat durant l'estat d'alarma, l'equivalent a la prestació per atur dels assalariats. No obstant això, els autònoms que vulguin sol·licitar aquesta ajuda han de complir un dels següents requisits.

Requisits per a l'ajuda d'autònoms

En primer lloc, l'autònom haurà d'haver cessat l'activitat en funció del que es va establir el decret-llei del passat 14 de març. És a dir, dur a terme una activitat comercial que no sigui de primera necessitat, com l'alimentació, les telecomunicacions, la premsa, els estancs, aliments per a mascotes, comerç electrònic, tintoreries o bugaderies.

En segon lloc, poden sol·licitar la prestació també aquells autònoms que acreditin que la crisi del coronavirus ha suposat una caiguda en ingressos de, com a mínim, el 75% «en relació a la mitjana de facturació del semestre anterior».

¿Quina quantitat és?

La prestació suposa un 70% de la base reguladora, que equival a un mínim de 661 euros, insuficient per a algunes associacions d'autònoms que reclamen el 100% de la base reguladora. Tal com va anunciar el govern espanyol, l'ajuda pel cessament d'activitat pot ser sol·licitada des del passat dijous fins a l'últim dia  de l'estat d'alarma, previst en aquests moments pel 12 d'abril.

Finalment, cal destacar que també poden demanar aquesta ajuda els autònoms societaris i aquells que disposen d'una tarifa plana, sense que sigui necessari donar-se de baixa a Hisenda o la Seguretat Social.


Comentaris

envia el comentari