IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Espanya només compleix un dels 6 criteris per acabar el confinament

El país haurà d'esforçar-se i conscienciar la ciutadania si no vols prorrogar l'estat d'alarma una altra vegada

Dues dones amb mascareta passegen per Terrassa, Catalunya
Espanya tan sols compleix un dels punts | Cristóbal Castro

Espanya només compleix ara mateix un dels sis requisits imprescindibles que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) demana per als països que es plantegin relaxar les mesures de contenció del coronavirus, tal com recull 'La Vanguardia'. Tanmateix, fins al 10 de maig hi ha temps perquè s'assoleixin els 5 punts restants, de manera que no caldria prorrogar més l'estat d'alarma. Ara bé, caldrà ampliar la capacitat de realitzar tests per detectar nous casos i contenir els brots.

La Comissió Europea publicarà aquesta setmana un document per coordinar l'operació de desconfinament dels països membres europeus per tal d'evitar, en paral·lel, friccions polítiques entre Estats, segons indica el mitjà esmentant, fent-se ressò del 'Financial Times'. Així mateix, l'OMS, que defensa l'aixecament de les mesures de control d'una manera organitzada i lenta, va publicar ahir un document en què aconsella sis requisits per relaxar les quarantenes: 

1. Controlar la transmissió

El document estipula que hi hagi brots controlables per tal de poder sortir del confinament. Ara bé, que hi hagi cadenes de contagi descontrolades en la comunitat és el que s'ha d'evitar.

2. Detectar nous casos

El sistema de salut ha de ser capaç de detectar, testar, aïllar i tractar tots els casos i buscar cada contacte, adverteix l'OMS. És la mesura clau per evitar que els nous casos produeixin cadenes de transmissió comunitària.

3. Hospitals i residències

L'OMS insta a minimitzar els riscos de brots en llocs especials com centres sanitaris i residències. A Espanya un total de 26.000 treballadors s'han infectat des de l'inici de la pandèmia. 

4. Escoles i centres de treball

Hi ha d'haver mesures de prevenció a centre de treball, escoles i altres llocs on la gent hagi d'anar, explica l'OMS. Aquest, de fet, és l'únic requisit que Espanya compleix.

5. Casos importats

Malgrat que Espanya pogués eliminar completament el coronavirus, arribarien nous casos al futur procedents d'altres països. Per això, l'OMS reclama que els riscos d'importació es puguin gestionar.

6. Població conscienciada

En paral·lel als tests de diagnòstic, és el punt més important: Que les comunitats estiguin plenament educades, compromeses i capacitades per a ajustar-se a la 'nova forma', assenyala l'OMS.


Comentaris

envia el comentari