IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

La resposta de bars i restaurants després del calendari del govern espanyol

La ministra de Treball anunciava, divendres passat, que els restaurants i bars no podrien obrir fins a final d'any

Imatge d'una terrassa amb estufes
El sector del turisme i el sector hostaler responen a Yolanda Díaz | Twitter

Les declaracions de divendres passat de Yolanda Díaz, ministra de Treball, han incendiat al sector hostaler. La ministra assegurava que els bars i els restaurants no podrien reprendre la seva activitat fins a finals d'any.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Tot i que Díaz intentava rectificar les seves paraules la veritat és que el mal ja estava fet. Les organitzacions de Turisme i Hostaleria han criticat la rapidesa amb la qual la ministra s'ha afanyat a prendre una decisió preocupant a milers de persones que ara per ara es dediquen a aquest sector.

Sens dubte, el turisme i l'hostaleria són els principals afectats per la covid-19. Sense el pont de maig, Setmana Santa i altres festes d'origen regional, l'estiu s'albira incert i les paraules de Díaz no ajuden a minvar els ànims d'aquells que veuen com el seu compte corrent descendeix sense que hi hagi cap ingrés.

I és que per a aquest 2020, es calculen pèrdues de fins a 90.000 milions d'euros, en el cas del turisme, i de 55.000 milions d'euros en el de l'hostaleria, per això viuen amb por i angoixa qualsevol tipus d'informació que impliqui que les restriccions es prolonguin més del que s'esperava.

Reaccions a les declaracions de Yolanda Díaz

«La ministra de Treball ha perdut una bona ocasió per estar-se callada, perquè quan fas aquestes declaracions has de basar-te en unes dades. I no ho ha fet», ha declarat el vicepresident primer de la Confederació Espanyola d'Agències de Viatges (CEAV), que espera que el turisme i el sector hostaler tornen a agafar impuls a inicis d'estiu.

No obstant això, Díaz no ha estat l'única a fer declaracions que no s'entreveuen res de bo per al turisme i l'hostaleria. Alberto Garzón recomanava, fa tan sols una setmana, no reservar viatges mentre que Reyes Maroto demanava mantenir la distància a la platja.

«Estem francament preocupats per les incongruències evidents dels missatges dels diferents membres i portaveus de Govern, a què exigim coherència, serietat, unitat i una interlocució activa amb el sector turístic perquè la reactivació es produeixi en els millors termes possibles», sol·liciten des de la Taula de Turisme.

Lluny de creure que sigui un assumpte a tractar pel Ministeri de Treball, la patronal Hostaleria d'Espanya assegura que és cosa de Sanitat ja que «al Ministeri de Treball no li correspon fixar els terminis i la forma de tornada a l'activitat dels sectors». En concret demanen a Díaz solucionar el manteniment dels ERTO per força major, adaptat als processos de retorn a l'activitat i eliminació de la clàusula de manteniment de l'ocupació durant sis mesos després de la tornada a la feina.

Quant al sector turisme, «a Europa haurien de subvencionar les places d'avió buides, perquè les aerolínies hauran de reduir la seva capacitat de viatgers en els avions».

Sens dubte, la tornada a la normalitat trigarà molt temps a arribar i mentrestant, el sector hostaler i el sector del turisme desconeixen les mesures que es duran a terme per intentar solucionar aquest problema, que ja afecta milions d'espanyols.


Comentaris

envia el comentari