URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Limiten els acompanyants dels ingressats i les visites als hospitals catalans

S'extremen les precaucions davant el creixement de contagis

Laboratori de l'Hospital Clínic on es fan les proves del coronavirus
Els hospitals han decidit prendre aquestes mesures davant l'augment de contagis | Catalunya Diari

Els hospitals catalans han començat a restringir les visites per pacients als centres com a mesura preventiva arran del coronavirus. Centres consultats per l'ACN han explicat que es demana que hi hagi un únic familiar o acompanyant per cada pacient ingressat amb l'objectiu d'evitar un excés de persones als centres hospitalaris.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

És el cas de centres com l'Hospital de Sant Pau, l'Hospital del Mar, el Parc Taulí de Sabadell, el Trueta de Girona o l'Hospital Santa Caterina de Salt. També a l'Hospital Clínic es recomana que hi hagi un acompanyant per pacient. Els centres extremen així les precaucions davant de la previsió que en els pròxims dies segueixin creixent els contagis de covid-19.

«Racionalitzar» el nombre d'acompanyants

Fonts de l'Institut Català de la Salut (ICS) han indicat a l'ACN que tenen previst fer una indicació en un termini breu als seus centres hospitalaris per «racionalitzar» el nombre d'acompanyants, amb l'objectiu que sigui una mesura de protecció cap als ciutadans, els pacients i els professionals sanitaris. Alguns centres que depenen de l'ICS ja estan aplicant mesures. És el cas del Trueta de Girona. Fonts de l'hospital han indicat a l'ACN que s'ha restringit a una persona el nombre d'acompanyants o visites als pacients ingressats.

En el cas de l'Hospital Vall d'Hebron, s'ha demanat que les visites als malalts ingressats es restringeixin el màxim possible, segons fonts del centre i, en el cas dels malalts que vagin als serveis d'urgències, ho facin acompanyats d'una sola persona. En canvi, fonts del Joan XXIII de Tarragona han indicat que preveuen prendre mesures en aquesta direcció a partir d'aquest dimecres, i per part de l'Arnau de Vilanova de Lleida no es restringienvisites aquest dimarts a la tarda.


Comentaris

envia el comentari