Un assaig clínic aconsegueix frenar el coronavirus en un pacient malalt

La Vall d'Hebron i l'Hospital Clínic participen en l'estudi del sarilumab

Imatge de l'Hospital de la Vall d'Hebron amb diverses persones i vehicles en primer pla el 23 de febrer de 2020
La Vall d'Hebron i l'Hospital Clínic participen en l'estudi del sarilumab | cedida

Més bones notícies respecte a la lluita contra el coronavirus. L'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona participa en un assaig clínic internacional junt amb quatre centres espanyols més, com el Clínic, i els resultats estan sent positius: han aconseguit que un malalt de coronavirus millori tractant-lo amb sarilumab, un medicament que s'utilitza per a l'artritis reumatoide. El malalt, ja ha rebut l'alta hospitalària i ha tornat a casa seva.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Cap a la segona fase de l'assaig: tractar 200 pacients

Benito Almirall, cap del Servei de Malalties Infeccioses de la Vall d'Hebron, ha explicat a Efe que hi ha tres malalts més sotmetent-se a l'assaig a l'hospital barceloní. La primera fase de l'estudi podria acabar en les pròximes quatre setmanes i la seguiria una segona fase en la qual es tractarien 200 pacients. 

Com actua el sarilumab en l'organisme?

El sarilumab, medicament amb el qual s'està experimentant en aquest assaig internacional, no ataca el coronavirus directament, sinó que bloqueja el receptor dels processos inflamatoris, sobretot el pulmó, evitant que l'estat dels malalts avanci cap a la gravetat i els pacients hagin de ser ingressats a l'UCI. En altres paraules, per tant, el sarilumab, frena l'empitjorament dels símptomes de la malaltia i millora les complicacions de les infeccions respiratòries provocades pel covid-19.

I és precisament el que els serveis sanitaris del país necessiten ara: no saturar-se per poder atendre els malalts que més ho necessiten. Si s'aconsegueix reduir la gravetat de l'estat dels pacients amb coronavirus i, de retruc, el temps que han d'estar-se a l'hospital, es restaria pressió a les UCI dels centres. 


Comentaris

envia el comentari