IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els tests que han de guiar el desconfinament acumulen un nou retard

Ho ha explicat aquest dimarts al matí el doctor Fernando Simón

Test ràpid per detectar la COVID-19
Espanya veu de nou retardats els tests que havien de guiar el desconfinament per coronavirus. | Catalunya Diari

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha admès que l'estudi sobre seroprevalença començarà amb «algun retard» perquè hi ha hagut «algunes variacions en el procediment per garantir la bona coordinació» amb les comunitats autònomes.

Tres setmanes de tests claus per al desconfinament

Simón ha afirmat que s'iniciarà «en els pròxims dies» amb un «pilot» sense concretar la data. El Ministeri de Sanitat va afirmar que l'estudi estadístic per determinar quantes persones han passat la malaltia, pel quan es faran tests a 60.000 persones, començaria la setmana passada.

Dies després es va dir que arrencaria aquest dilluns, 20 d'abril, però la data ha tornat a retardar-se. La durada dels tests és de tres setmanes, amb la qual cosa cada nou retard fa que els resultats acabin arribant més tard. En roda de premsa aquest dimarts, Simón ha explicat que aquest estudi és «molt important» però «no és l'únic paràmetre necessari per poder iniciar processos de canvi de fase».

Fases que aniran setmana a setmana

Simón ha destacat que també hi ha altres paràmetres com la valoració de la transmissió real, el nombre brut de casos i d'aïllats de manera adequada o la capacitat instal·lada assistencial. El responsable de Sanitat ha dit que no esperen que el percentatge de seroprevalença sigui tan elevat com per ser un «valor únic» per decidir la desescalada.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha apuntat que es farà en diverses fases «de setmana a setmana» i ha afirmat que tindrà resultats parcials a partir de les primeres accions. «No puc donar data però no serà molt tardana», ha assegurat.


Comentaris

envia el comentari