Joan Guix, el català que lidera la gestió del coronavirus a Catalunya

L’exregidor de l’Ajuntament de Reus és el secretari de l’Agència de Salut Pública de Catalunya des del gener del 2016

Imatge de Joan Guix, secretari de l'Agència de Salut Pública de Catalunya
Joan Guix va arribar ocupar la secretaria de l'Agència de Salut Pública de Catalunya a principis de l'any 2016 | Cedida

Aquest dimecres al migdia el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat el primer cas de coronavirus al país i ha emplaçat als mitjans de comunicació i a la ciutadania a la roda de premsa de les 16.30 hores de la tarda. Davant dels focus i l’atenció de tothom ha pres declaració el reusenc Joan Guix, secretari de l'Agència de Salut Pública i encarregat de liderar la gestió del coronavirus a Catalunya. 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Tot i néixer a Barcelona l'any 1950, Joan Guix ha desenvolupat bona part de la seva vida professional a la capital del Baix Camp. Ha estat director del Servei Regional al Camp de Tarragona de l’Agència de Salut Pública, professor associat per la Universitat Rovira i Virgilii investigador de l’Institut d’Investigació Mèdica Pere Virgili.

Joan Guix compta amb una llarga trajectòria política lligada a la ciutat, en partits com el PSAN i Iniciativa per Catalunya, i l’any 2015 es va presentar a les eleccions municipals com a número 2 de les llistes d’Esquerra Republicana. Guix va ser escollit regidor a l’Ajuntament de Reus però no va formar part del govern de CiU, ERC i ARA Reus que es va constituir el febrer del 2016. Un mes abans, el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, el va fitxar com a secretari de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

El perfil de Guix estava orientat per ocupar-se de la gestió de l’Hospital Sant Joan de Reus si ERC ocupava el govern municipal. Finalment, va ser l’actual vicealcaldessa i presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, qui es va encarregar d’encapçalar la regidoria de Salut. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari