IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Ripoll reparteix material escolar i garanteix Internet als estudiants per seguir el curs telemàticament

Enguany hi ha 1.650 escolars matriculats als centres educatius del municipi

Imatge de recurs d'una escola bressol
Els escolars de Ripoll tenen assegurat material escolar i connexió a Internet. | Pixabay

L'Ajuntament de Ripoll ha repartit material escolar i en alguns casos assumirà el cost d'Internet per garantir que tots els alumnes poden seguir el curs escolar de forma telemàtica. En total hi ha uns 1.650 escolars matriculats als centres educatius de la ciutat. Fa uns dies es va fer un treball de diagnosi per veure les necessitats de les famílies i lluitar contra la bretxa digital.

La detecció de les necessitats dels escolars s'ha fet en coordinació amb els centres, els professionals dels serveis educatius del Ripollès, les tècniques del Consorci de Benestar Social i l’equip del Pla Educatiu d’Entorn. En base a això, s'han establert accions per garantir que tots els alumnes podran seguir el tercer trimestre de forma telemàtica.

El repartiment del material s'ha fet amb Creu Roja Ripoll que també s'ha desplaçat fins als municipis veïns on viuen alguns alumnes. La Unió Intersindical del Ripollès també ha cedit 14 ordinadors portàtils que les famílies retornaran un cop acabat el curs.

Garantit l'accés a Internet

La campanya #compartimwifi que animava els ciutadans alliberar l'accés a Internet en hores estipulades per als estudiants que viuen al mateix bloc de pisos ha funcionat en alguns casos. També s'ha treballat amb aquells alumnes que han quedat fora de la primera assignació de material del Departament d’Educació, i que l’escola tampoc ha pogut cobrir amb el seu material. En aquest cas la Unió Intersectorial del Ripollès ha fet una cessió de 14 ordinadors portàtils que es retornaran quan finalitzi el curs escolar.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

I com a última opció, l'Ajuntament de Ripoll assumirà el cost d'Internet dels mesos que queden d'escola per a aquelles famílies que no s'han pogut connectar de cap altra manera. Una fórmula que ha estat possible després d'arribar a un acord amb una companyia de telecomunicacions, que s’ha ajustat en oferta i que ha anul·lat la permanència de contracte. Està previst que a principis d’aquesta setmana es distribueixin els routers entre aquests alumnes.


Comentaris

envia el comentari