Les greus conseqüències de fumar en plena crisi del coronavirus

Els efectes negatius no són només pels fumadors, sinó per a totes les persones que els rodegen

Microbiòloga de Texas fent proves contra el covid-19 el 6 de març de 2020
Els efectes negatius no són només pels fumadors, sinó totes les persones que els rodegen| Catalunya Diari

Sabem que el tabac és un dels pitjors enemics de la salut, però ara la crisi del coronavirus agreuja els seus efectes negatius. Els experts asseguren que una persona que inhala aire expirat per un fumador positiu en coronavirus té molts més números de contagiar-se. 

Però a més d'augmentar el risc de contraure el virus, els experts recorden també que fumar redueix les defenses, fet que pot derivar en més susceptibilitat a l'hora d'infectar-se de covid-19.

c

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

També per als que 'vapegen'

Cert és que en els últims temps moltes persones han decidit apartar la nicotina de la seva vida, però molts han optat per les cigarretes electròniques. És important assenyalar que aquest missatge també afecta els que 'vapegen': el simple gest d'inhalar impedeix als pulmons rebutjar infeccions. 

«Quan els pulmons estan exposats a una grip o una altra infecció, els efectes adversos pels fumadors són molt més seriosos que per a la resta», assegura Glantz, membre del Centre d'Investigació i Educació per al Control del Tabaquisme de la Universitat de Califòrnia. Per tant, el tabac també incideix en la manera com se supera el virus, agreujant els símptomes.

L'estadística de morts parla per si sola

A Mèxic, algunes organitzacions no governamentals estan advertint seriosament sobre el gran risc de fumar en temps de coronavirus, no només per als fumadors, sinó també per a les persones que els rodegen. Recalquen, però, que «el tabac en si mateix ja és un factor de risc».

Smadja, secretari general del servei d'emergències mèdiques de França SOS Medicaments, apunta que la majoria de persones que han mort per coronavirus patien malalties pulmonars o insuficiència respiratòria aguda, causa pel consum de tabac. Sempre, i ara més que mai, val la pena cuidar-se.


Comentaris

envia el comentari