Alerten de robatoris amb l'excusa de controls pel coronavirus, però Mossos ho nega

Els Mossos asseguren que no en tenen constància, però altres organismes en donen avís

Persona equipat amb mascareta i equip contra el contagi del coronavirus
La crisi del coronavirus també podria haver comportat un nou mètode de robatoris a Catalunya. | EP

La crisi pel coronavirus també podria haver generat, encara que sembli impensable, un nou mètode de robatoris al nostre país. En les darreres hores, a les xarxes socials, s'han difós missatges que alertaven que un grup de presumptes lladres es dedica a visitar habitatges de gent gran assegurant que els venen a fer proves de detecció del coronavirus. Segons aquest relat, aprofitant el pretext de la malaltia, irrompen a la casa de les seves víctimes i els roben.

Els Mossos ho neguen, però altres organismes afirmen que és cert

Els missatges han corregut com la pólvora a les xarxes socials i han generat confusió. Però les alarmes s'han disparat especialment a l'Alt Empordà. L'entitat Albera Salut, que gestiona l'àrea bàsica de salut de Peralada, i que dona suport a dotze municipis de la comarca, ha difós a través de les xarxes socials un avís a la població explicant el cas, assegurant que rebien la informació de la «policia local» del municipi —en referència als vigilants municipals de la localitat de Peralada.

La publicació ha generat una forta repercussió, que ha estat àmpliament compartida per centenars d'usuaris de les xarxes socials, tractant-se d'una font fiable. Ara bé, els Mossos d'Esquadra han fet públic aquest dimarts, 10 de març, un avís a tota la població en què recorden que no tenen cap mena de constància que fals personal sanitari utilitzi el pretext del coronavirus per perpetrar robatoris.

Dues informacions, doncs, contradictòries; tot i que el cas és que la policia catalana no té encara constància que aquesta metodologia estigui en ús a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari