Robert, mort enmig de «sanitaris infectats i cap protocol» a Igualada

La família del difunt denuncia la mala gestió que s'està realitzant d'aquest cas de brot a la capital de l'Anoia

Un treballador sanitari en un hospital d'Indonèsia
Robert va morir per coronavirus a Igualada d'un dia per l'altre | Cedida

Ja fa més d'una setmana que Igualada i els municipis del seu voltant van ser confinats per un gran brot de coronavirus registrat a les poblacions. Des de llavors, l'Hospital igualadí va col·lapsar. «Fins aquell moment, li havien fet tres proves de coronavirus i totes havien donat negatiu», explica la filla de Robert Quiñoa, el qual moriria al cap d'un dia i mig. «El dilluns es va detectar el brot a l'Hospital. El dimarts vam veure que no hi havia mesures de control alguna. El dimecres al matí ens van trucar dient que se l'havien trobat mort la llit. Fins aquesta nit de divendres no ens han confirmat que havia estat per coronavirus».

«No van veure això venir enacra que ho tenien a davant»

La filla de Robert, Sònia, i el seu marit, Juan Antonio, expliquen a 'El Mundo' que entenen que aquest «és un problema que està passant a tot arreu, que molta altra gent està patint això, i que la culpa, per descomptat, no és dels metges, que fan tot el que poden i són vertaders herois, vertaders àngels». Els dos coincideixen en culpar als polítics: «El problema és la imprevisió dels que decideixen per sobre, que no van veure això venir encara que ho tenien a davant». 

Asseguren que «no es va prendre cap mesura real d'aïllament, allà tothom entrava sense protecció, inclús qualsevol que pogués estar infectat, quan ja se sabia que el virus estava a l'hospital». 

«Si s'hagués actuat amb més rapidesa, potser es podria haver evitat»

Segons denuncia la família del difunt, des de l'Hospital, tot sabent que hi havia casos d'infectats, no van fer res per a aïllar-lo. «Ens van dir que l'aïllaven per ser un possible positiu, com era lògic que fessin. Però el van treure d'una habitació per a posar-lo en una altra amb un altre possible positiu. Quin sentit té ajuntar-los? Que s'infectin?»

«Som conscients que el Robert tenia una patologia respiratòria molt greu, però si haguessin actuat amb més rapidesa, potser es podria haver evitat», acaben els familiars del difunt. «No eren conscients del que els hi venia a sobre, i per molt que es capfiquin en dir que es va actuar ràpidament, no és veritat».


Comentaris

envia el comentari