Sánchez compareix aquest migdia per anunciar l'estat d'alarma

La compareixença està prevista per a les 14.30 hores

Intervenció de Pedro Sánchez a la Moncloa el 16 d'octubre de 2019.
Pedro Sánchez, en una intervenció a la Moncloa, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, compareixerà d'urgència a dos quarts de tres de la tarda al Palau de la Moncloa per anunciar, amb tota probabilitat, l'aplicació de l'estat d'alarma a l'Estat espanyol. La seva aplicació la donen per feta diversos mitjans de comunicació, tot i que l'equip de Sánchez no ho confirma, pel moment.

 

Sánchez, bolcat amb el seguiment del coronavirus COVID-19

Aquest divendres, 13 de març, al matí, el cap de l'Executiu ha presidit per videoconferència la reunió interministerial de seguiment del COVID-19 que realitza cada dia el Ministeri de Sanitat del govern espanyol. Aquest dijous, en una roda de premsa inusual a La Moncloa perquè es va desenvolupar sense presència física de periodistes, que van enviar les seves preguntes via telemàtica, Sánchez no va descartar haver d'adoptar cap mesura addicional per fer front a aquesta crisi, tampoc la declaració de l'estat d'alarma, que guanya força amb el pas dels minuts.

En les últimes hores, comunitats com Madrid, Catalunya o el País Basc estan adoptant mesures que van més enllà de les recomanades pel Govern per contenir l'expansió del virus, com el proper tancament de tots els negocis d'hostaleria a partir de dissabte a Madrid, el confinament d'Igualada o la declaració de l'emergència sanitària a Euskadi.

L'estat d'alarma, una mesura amb tan sols un precedent

Si finalment el president Sánchez acaba declarant l'estat d'alarma, serà la segona vegada a la història que té lloc la seva aplicació, prevista a la Constitució. Comporta una limitació dels moviments i de les principals vies de comunicació, confinaments de la població i intervenció de béns per tal de poder facilitar el subministrament de serveis bàsics. Tot Espanya, doncs, està pendent de la declaració institucional de Pedro Sánchez a partir de dos quarts de tres de la tarda a la Moncloa.


Comentaris

envia el comentari