«És impossible guardar distàncies: hi ha menys freqüències i els trens s'omplen més»

Una usuària denuncia les dificultats afegides a causa de la pèrdua de freqüències a Rodalies

Estat d'un dels vagons del tren de la R3 en direcció Vic, aturat a Sant Andreu Arenal
Una imatge d'arxiu d'un vagó de Rodalies. | CatalunyaDiari.cat

La pèrdua de freqüències de trens de Rodalies en hora punta està posant en perill la distància de seguretat entre passatgers que cal guardar per prevenir contagis del coronavirus. Una família de Parets del Vallès, lectora de CatalunyaDiari, s'ha posat en contacte amb aquest mitjà per tal de denunciar uns fets que posen en perill la integritat de centenars de persones usuàries d'aquest servei cada dia.

«Han cancel·lat els primers trens del matí»

Tal com han explicat a CatalunyaDiari, el seu cas pot ser força comú tant a la mateixa vila de Parets del Vallès, com en altres poblacions de Catalunya. Una de les filles de la família treballa a Granollers i l'altra ho fa a la Garriga. Totes dues treballen en empreses de serveis bàsics, de manera que continuen en marxa laboralment en aquests dies d'estat d'alarma. Però cap de les dues té cotxe i, per tant, depenen del tren per anar a treballar.

El cas és que, amb la reducció de freqüències que s'està patint aquests dies, han hagut de modificar els seus horaris laborals. «Una agafava el tren a les 5.25h, i l'altra passades les 6.00h, i ara tots dos trens estan cancel·lats», ha explicat una altra membre de la família, en contacte amb CatalunyaDiari. El primer tren per poder anar a la feina passa ara a les 7.00h.

«S'acumula més gent i així és impossible guardar distàncies»

Més enllà dels obligats canvis d'horaris laborals, que els comporten haver de perdre més d'una hora d'espera a l'estació de tornada a casa, el fet que hi hagi menys trens és un problema molt més bàsic: de salut. Si abans el passatge anava repartit en els diversos trens de primeríssima hora del matí, ara tot s'acumula al de les set. «Abans eren tres o quatre persones al vagó i per tant podien guardar la distància de prevenció dels contagis, d'un metre i mig», exposa la família, que assenyala que «ara és impossible, hi ha unes trenta persones per vagó».

Davant d'aquesta situació, el perill de contagi és evident, tal com han explicat les autoritats els darrers dies. «No té cap sentit que treguin trens en hora punta, ens exposen a la malaltia perquè no podem guardar les distàncies oportunes», manifesten des de la família, indignats i atemorits, perquè conviuen a casa amb la mare, que té 73 anys i que, per tant, pertany al col·lectiu de més risc. Una circumstància que es troben cada dia milers de catalans, impedits de prendre les mesures oportunes.


Comentaris

envia el comentari